Gündem DGS için tercih başvuru alımları başladı

DGS için tercih başvuru alımları başladı

30.09.2016 - 18:34 | Son Güncellenme:

DGS için tercih başvuru alımları başladı. Milyonların heyecanla beklediği 2016-DGS tercih başvuru işlemleri ile ilgili detaylara bu haberimizde yer vereceğiz. DGS tercihleri nasıl yapılır? Tercih yaparken nelere dikkar edilmeli? Ayrıntıları haberimizde inceleyebilirsiniz...

DGS için tercih başvuru alımları başladı

ÖSYM tercih başvuruları 30 Eylül 2016 tarihinde başladı, ÖSYM kendi sitesinden tercih başvuru alımlarını başlattı. Binlerce öğrencinin beklediği bu açıklama ile başvurular başlarken, en önemli konu TABLO-2. TABLO-2'ye göre dört yıllık lisans programlarını seçebilirsiniz. Seçerken en önemli konu "kendi alanınızla" ilgili olan programı seçmek. DGS tercih başvurularına dair önemli bilgiler içeriğimizde

Haberin Devamı

DGS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2016-DGS tercih işlemleri, 30 Eylül-7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.

2016-DGS TERCİH KILAVUZU

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’deverilmiştir. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.