Gündem Digital portal üzerinde parsel sorgulama işlemi

Digital portal üzerinde parsel sorgulama işlemi

27.03.2015 - 14:19 | Son Güncellenme:

Parsel sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapabilmek pek çok vatandaşa kolaylık sağlamaktadır. Siz de parsel sorgulama işleminin online olarak nasıl yapıldığını merak ediyorsanız parsel sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

Digital portal üzerinde parsel sorgulama işlemi

Gelişen internet teknolojisinin Türkiye’deki diğer pek çok devlet kurumu tarafından olduğu gibi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından da en etkin şekilde kullanılması ile birlikte parsel sorgulama işlemlerinizi artık online olarak çok daha rahat ve pratik bir şekilde yapabiliyorsunuz. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte artık internete erişim sağlayabildiğini her noktadan parsel sorgulamalarınızı yaparak, bu işlem için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gitmek zorunda kalmazsınız.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Vatandaşların devlet ile ilgili olan işlemlerini daha pratik şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olan gelişen internet teknolojisinin günlük yaşam içerisinde de çok yaygın bir hale gelmesi ile birlikte de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi pek çok devlet kurumu tarafından internet ve internetin sunduğu avantajlardan en etkin şekilde yararlanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden erişim sağlayabildiğiniz Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından parsel sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlayabildiğiniz Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün sorgulama ekranından parsel sorgulama işlemlerinizi iki farklı yöntem kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün sorgulama ekranında ‘idari sorgu’ seçeneği ile yapacağınız sorgulamada il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün sorgulama ekranında yer alan bir diğer seçenek olan ‘coğrafi sorgu’ seçeneği ile parsel sorgulama işlemini sorgulamayı yapacağınız adresin enlem ve boylam bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak yapabilirsiniz. Günümüz modern Türkiye’sinde son derece yoğun bir şekilde online parsel sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Genel olarak emlak ve inşaat sektöründe çok daha odaklı ve profesyonel çalışmalar gerçekleştirilebilmesi yönünden oldukça önemli bir online hizmettir.

Parsel sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden bürokrasi ve evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde arsanın boyutları, çevresinde yer alanlar, özellikleri, imar durumu ve diğer nitelikleri ile ilgili olarak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Üstelik bu parsel sorgulama ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine de gitmenize gerek bulunmuyor.