Tatil Dinlerin buluştuğu yer Hatay!

Dinlerin buluştuğu yer Hatay!

18.01.2012 - 15:24 | Son Güncellenme:

İçli köfte, künefe deyince aklımıza gelen Hatay, dinlerin buluştuğu, yüzyıllardır iç içe huzur içinde yaşadığı bir yöremizdir.

Dinlerin buluştuğu yer Hatay

Binlerce yıllık tarihe sahip Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Devlet” özelliği taşımış tek vilayetidir.Hatay tüm dinlerin ve her kökenden gelmiş insanın huzur ve barış içinde yaşadığı bir ilimizdir. Bu nedenle “Dinlerin buluştuğu yer” olarak anılır.

Hatay, doğal güzellikleriyle de adından sıkça söz ettirir. İskenderun Körfezi’nden Akdeniz’in uçsuz bucaksız mavisini izlemek insanı dinlendirir ve huzur verir.

Haberin Devamı

Hatay Arkeoloji Müzesi

Dinlerin buluştuğu yer Hatay
1974 yılında günümüzdeki görüntüsüne kavuşan müzede Hitit, Helenistik, Roma ve Bizans Dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Hatay şehir merkezinde, şehir boyunca akan Asi ırmağının kenarında yer almaktadır.

Hatay’da belki de en çok karşınıza çıkacak tarihi eserler camiler, kiliseler ve sinagoglardır. 3 farklı dinin kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay’da hoşgörü esas alınmaktadır.

Hatay’da bulunan Mozaik Müzesi, dünyanın en önemli 3 mozaik müzesinden biridir. İçerisinde kendine hayran bırakan mozaikler yer almaktadır.

Antakya dışında yer alan Titus Vespasianus, Roma döneminde şehri su baskınından korumak amacıyla inşa edilmiş bir yapıdır. Bu bölgede bol turist çeken Aziz Simon Sütunu da görülebilir.Ayrıca Aslantaş’ta bulunan dünyanın en güzel örneklerinden olan bir Hitit Şehri, Adana yolu üzerinde yer alan Anavarza görülmelidir.

Haberin Devamı

Dinlerin buluştuğu yer Hatay
Ne yenir?

Bu soruya hemen herkesin cevabı Hatay Künefesi'dir. Özel peynirle hazırlanan Hatay Künefesi'ni yerinde yeme şansını kaçırmayın. Sıcacık şerbeti, çıtır çıtır lezzetiyle tadının damağınızda kalacağına eminiz.

Hatay'da çok güzel yapılan diğer bir yemek ise oruktur. O yöredeki insanların el marifeti işin içine girdiğinde daha farklı bir lezzete bürünen oruk, güzel baharatlarla tatlandırılmış içli köftedir.

Bu arada Hatay'a gitmişken yöreye has baharatlardan almayı sakın unutmayın. Hatay yemeklerinin lezzet sırlarından olan bu baharatlar ile siz de muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz.