Gündem Diploma notunuzu kontrol edin

Diploma notunuzu kontrol edin

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÖSYM üniversite adaylarına, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sisteminden alınarak Aday İşlemleri Sistemi’ne kaydedilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Diploma notunuzu kontrol edin

Konuya ilişkin yapılan duyuruya göre 2016-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, MEB e-Okul sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne kaydedildi.

2016-ÖSYS’ye başvuran adayların e-Okul sisteminden temin edilen eğitim bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla 20 Haziran itibariyle https://kkis.osym.gov.tr internet adresinden ilgili okullara, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden de adaylara açılacak.

25 Haziran’da bitiyor
Adaylar, 20-24 Haziran tarihleri arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklar. Okul birinciliğine ilişkin itirazların da okul müdürlüklerine yapılması gerekecek. Değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri, e-Okul sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 24 Haziran mesai saati bitimine kadar sağlayacak.
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.

Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, ÖSYM tarafından eğitim bilgisi e-Okul’dan 25 Haziran’da ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 25 Haziran’a kadar bildirilmesi gerekiyor.
Duyuruda, https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerinin, https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileriyle aynı olduğu belirtilerek, https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlüklerinin bu bilgilerini, ÖSYM’nin çağrı merkezinden öğrenebileceği kaydedildi.

Yazarlar