Siyaset Diplomayı çoğaltıp herkese mi gönderelim?

Diplomayı çoğaltıp herkese mi gönderelim?

09.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında “üniversite diploması” tartışmalarına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomasının kopyaları basınla paylaşıldı, internette var. Girerseniz bulursunuz, yıllıklar da yayımlandı. Sayın Rektör geçen hafta bir açıklama yaptı. Bundan öte ne yapmamızı bekliyorlar? 10 milyon tane çoğaltıp, o diplomayı herkesin adresine mi gönderelim?” dedi.

Diplomayı çoğaltıp herkese mi gönderelim

Kalın’n Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında özetle şöyle konuştu:

- EK TEDBİRLER KONUŞULDU: (İstanbul ve Mardin saldırıları) Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında bu konu etraflı bir şekilde ele alındı. Bundan sonra alınacak ilave tedbirler konusunda da detaylı çalışmalar yapıldı.
- TÜRKİYE’NİN YANINDAYSANIZ...: Türkiye’ye destek açıklaması yapan ama bölücü terör örgütünün Suriye’deki uzantısıyla iş tutmaya devam eden ABD’ye bir çağrımız var. Terörle mücadele konusunda samimiyseniz, Türkiye’nin yanındaysanız bu örgütün ‘şu veya bu koluyla, şu veya bu uzantısıyla’ ilişki kurmaktan vazgeçmeniz gerekir.
- YASAL SÜRE HAKKINI KULLANDI: (Erdoğan’ın ‘dokunulmazlık’ teklifini geç onaylaması) Cumhurbaşkanımız 15 günlük yasal süre hakkını kullanmıştır. Başka bir konuyla takvimlendirildiğini düşünmek çok spekülatif.
Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Tokyo’ya büyükelçi olarak atanacağı yönündeki iddialar için de “Fidan, görevinin başındadır” dedi.

Yazarlar