Siyaset Direnme yöntemini Google’dan aradılar

Direnme yöntemini Google’dan aradılar

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “15 Temmuz’da sokağa çıkanlar Google’dan F-16 veya tankları nasıl durdururuz diye arama yapmış, bu şekilde mücadele etmiş” dedi.

Direnme yöntemini Google’dan aradılar

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde, “15 Temmuz darbe girişimi: Sivil toplum kuruluşları buluşması” gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Camii Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
Kalın, 15 Temmuz direnişini anlatırken şunları söyledi:
“15 Temmuz’da sokağa çıkanlar Google’dan F-16 veya tankları nasıl durdururuz, diye arama yapmış... Belki de dünyada başka bir ülkede, özgürlük ve demokrasi adına böyle bir tepki zor görülebilir. Burada aslında Türk sivil toplumunun ne kadar güçlü olduğunu görebilirsiniz. Belki çok fantastik isimlere sahip olmayabilirler ama önemli olan burada insanların imanlı olması ve sokağa çıkacak cesaretlerinin bulunması. Bazıları hayatlarını bayrakları ve vatanları için feda ettiler.”
Fetullah Gülen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı düşman ve rakip olarak gördüğünü belirten Kalın, “Cumhurbaşkanımıza karşı diktatör algısı yaratarak 15 Temmuz’a zemin hazırlamaya çalıştı. Halkın karşı koyması ile birlikte 15 Temmuz’dan daha güçlü bir Türkiye var artık” diye konuştu.