Siyaset Dış politikada Ağırlık teröre

Dış politikada Ağırlık teröre

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Dış politikada Ağırlık teröre

‘100 Günlük İcraat Programı’nın Dışişleri Bakanlığı’nın görev alanına giren konularda terör örgütleri FETÖ, PKK ve Suriye’deki uzantısı YPG ile uluslararası alanda diplomatik mücadele öne çıktı. Programın Dışişleri Bakanlığı ile ilgili bazı maddeleri şöyle:

Haberin Devamı

- PKK/PYD/YPG’nin ve FETÖ’nün yurtdışındaki finansman kaynaklarının kesilmesi için Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve ABD nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulması.
- FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasının çökertilmesi için oluşturulan kurumlar arası ‘Görev Gücü’ çerçevesinde, 240 misyonda gerçekleştirilecek bilgilendirme, haritalandırma ve adli süreçlere ivme kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin bir rapor haline getirilmesi.
- Menbiç Yol Haritası’nın hayata geçirilme sürecinin tamamlanması

Mültecilerin dönüşü

- Suriye’de siyasi çözüm çabalarının yoğunlaştırılarak ülkemizde bulunan 3.5 milyondan fazla Suriyeli’nin Menbiç, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgelerine geri dönüşlerinin kolaylaştırılması.
- Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirmesine yönelik bir hudut kapısının açılması ve iki havaalanı projesinin Türk firmalarınca üstlenilmesi için girişimlerin tamamlanması.

Haberin Devamı

Filistin diplomasisi

- Filistin’le ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı, BM İnsan Hakları Konseyi ve BM Genel Kurulu’nda alınan kararların hayata geçirilmesi yönünde tüm BM Genel Kurul üyeleri nezdinde girişimlerde bulunulması.
- ABD ve NATO ile stratejik ilişkilerimizin ülkemizin siyasi, güvenlik ve ekonomik menfaatleri temelinde geliştirilmesine yönelik oluşturulan gündem maddelerinin tamamlanması.
- Milli davamız Kıbrıs’ta bugüne kadarki çabaların Rum tarafının tutumu yüzünden sonuçsuz kalması ışığında farklı bir süreç için çalışılması, BM Genel Sekreteri’nin Ada’daki gerçekler hakkında bilgilendirilmesi ve ikna edilmesi çalışmalarının devam ettirilmesi.
- Kamu diplomasisi ve sosyal medya faaliyetleri yoluyla tanıtılmak üzere dünyanın en büyük beşinci diplomatik ağıyla yürüttüğümüz girişimci ve insani dış politikamıza yönelik bir plan hazırlanarak uygulamaya konulması.