Ekonomi Doğtaş Kelebek’e yabancı ilgisi çok

Doğtaş Kelebek’e yabancı ilgisi çok

28.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğtaş Kelebek Mobilya’nın BİST Toptan Alış-Satış işlemleri pazarında gerçekleştirdiği hisse satışına yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği duyuruldu. Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, talebin yüzde 89’unun yabancı kurumsal yatırımcılardan gelmesinin Türkiye’nin, sektörün ve Doğtaş Kelebek’in potansiyeline olan inancı ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Doğtaş Kelebek’e  yabancı ilgisi çok

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret, geçen hafta sermayesinin yüzde 42.11’ine tekabül eden payları BİST Toptan Alış-Satış pazarında satışa sundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Doğtaş Kelebek pay satışına yabancı kurumsal yatırımcılardan yoğun talep geldi.

Haberin Devamı

Ciro 3’e katlandı

Uzun vadeli kurumsal yatırımcıların Doğtaş Kelebek’e yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Ersin Serbes, “Goldman Sachs gibi dünyanın önde gelen yatırımcılarının ülkemize ve şirketimize yatırım yapması gurur verdi” dedi.

Turkven’in 2012’de ortak olması sonrasında Doğtaş’ta ciddi atılım gerçekleştiğini belirten Serbes, şöyle devam etti:

“Önce Kelebek’i bünyemize kattık. Kurumsal bir yönetim tarzı ile profesyonel yöneticilerin yetki ve etkisi arttı. 2 bağımsız üyenin de katılımıyla etkin bir şekilde çalışan örnek bir yönetim kurulu oluşturuldu. Ciromuzu üçe katladık. Kârlılığımız da aynı oranda arttı. Mağaza sayımızı ise ikiye katlamayı başardık, sektörümüzün en büyük ikinci oyuncusu olarak yerimizi daha da güçlendirdik.”

Haberin Devamı

Doğtaş Kelebek olarak yatırıma devam ettiklerinin altını çizen Serbes, önümüzdeki dönemde şirketteki kurumsal yönetim anlayışını geliştirerek sürdüreceklerini dile getirdi.