Teknoloji Doğum kontrol için de mobil uygulama yaptılar

Doğum kontrol için de mobil uygulama yaptılar

17.02.2017 - 11:30 | Son Güncellenme:

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki uygulama sayesinde kadınlar, doktora gitmeden ve kimi durumlarda sigortaya bile ihtiyaç duymadan doğum kontrolü desteği alabilecek.

Doğum kontrol için de mobil uygulama yaptılar

Kaliforniya merkezli Nurx isimli şirket, doğum kontrolüne ulaşmakta zorluk yaşayan kırsal bölgedeki kadınlara yardımcı olmayı umarak bir mobil uygulama kullanıma sundu. Bu uygulama şimdilik, Kaliforniya, New York, Washington ve Pensilvanya'da kullanılabilecek. Nurx, yakında başka bölgelerde yaşayanlara da hizmet vermeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Uygulamayla birlikte, doğum kontrolü almak isteyen kullanıcılar internet üzerinden kayıt yaptıracak ve tıbbi sorular içeren bir form dolduracaklar. Form, uygulama aracılığıyla doktorlara ulaştırılacak. Eğer başvuru doktor tarafından kabul edilirse, doğum kontrolü için gerekli malzemeler kullanıcıya gönderilecek. Eğer kullanıcı sağlık sigortasına sahip değilse, doğum kontrolü ücretsiz olarak sağlanabilecek.

Bazı doktorlar, bire bir konuşmanın bazı yan etkileri engellemede önemli olduğunu düşündüğünden mobil uygulama aracılığıyla muayeneye sıcak bakmıyor. Doktor Tara Baum, asıl endişenin hormonal doğum kontrol yöntemlerinde pıhtılaşma, felç ve kalp krizi riskinin yükselmesi olduğunu belirtti. Doğum kontrolünün birçok türü olduğunu belirten Dr.Baum, bir doktorla yüz yüze tartışmanın doğru yöntemi bulmak için gerekli olduğunu savunuyor.