Gündem Dominikli evsiz!

Dominikli evsiz!

21.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evsizlere soğukta kapılarını açan Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde 600 kişi sahaya yerleştirilen sedyelerde kalıyor. Bunlar arasında soyulduğunu söyleyen Dominikli Sencion Rosario da var

Dominikli evsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar ve dondurucu soğuk sonrası sokakta yaşayanları Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir etmeye başladı. Sağlık kontrolünden geçirdikleri evsizlere kişisel bakımları yapılıp, yatacak yer ve 3 öğün sıcak yemek sağlanıyor. Yaklaşık 600 kişinin birlikte uyuduğu alana ağır bir koku hakim. Spor Kompleksi sakinlerinden biri kendini Orhan Gencebay’ın yeğeni olarak tanıtıyor. Adının Osman olduğunu söyleyen biri ise “Nurseli İldiz teyze kızı. Tiyatrocuyum. Şimdi yeni şiirlerimi yazıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde kalanlar arasında eski Başbakan Tansu Çiller’i dolandırmasıyla gündeme gelen Selçuk Parsadan’ın oğlu Hakan Parsadan ile Dominikli Sencion Rosario da var. İstanbul’a tur şirketiyle geldiğini anlatan Rosario, “Param ve eşyalarım çalındı. Tur şirketi birkaç gün sonra uçak parası gönderecek ve ülkeme döneceğim” diyor. Kış aylarında spor salonuna sığındığını belirten Hakan Parsadan ise, babasıyla ilgili sorulara, “Babamla gurur duyuyorum” yanıtını veriyor.

Yoksulluk vurmuş

1 sene önce trafik kazasında yaralanan 50 yaşındaki Zafer Ayvat da, neden sokaklarda yaşadığını şöyle anlatıyor; “Mahmutpaşa’da esnaftım. Geçen yıl arabanın teki çarpıp kaçtı. O zamandan beri sol ayağımdan 5 kere ameliyat oldum. Ayağıma demirler takıldı. Yakında bu demirler çıkacak ve işime geri döneceğim. 1 senedir çalışamadığım için kiramı ödeyemedim, ev sahibi de evden attı. 15 gündür burada kalıyorum. Abim var ama ona da yük olmak istemiyorum.”

Haberin Devamı

İlk defa burada kalan Ahmet Demir ise yoksulluk kurbanı; “3 tane çocuğum var ama bana yardım etmiyorlar. Mobilyacıydım ama gırtlak ameliyatı olduktan sonra beni emekli ettiler. Kira da oturduğum bir evim vardı. Kredi çektim ödeyemedim, evime hırsız girdi ev sahibi de beni evden attı. Sokakta kalmamak için buraya geldim.”

40 yıldır tekerlekli sandalye ile yaşayan Hasan Seril de, “Küçükken yanlış iğne vurdukları için 40 yıldır yürüyemiyorum. Kız kardeşim var ama orada sürekli kalmaktan rahatsız oluyorum. Yazın parklarda kışınsa buralarda kalıyorum” diyor.

25 evsiz kadın ayrı salonda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, “Buradaki bütün misafirlerimizin giyim, gıda, sağlık hizmetlerinin hepsi burada sunulmaktadır. Misafirler buraya girişlerinde kuaförlük hizmeti alıyor. Daha sonra sağlık taramasından geçirilip, kışlık giysileri temin ediliyor. Sosyal durumları araştırılan 5 kişiyi huzurevine, 12 kişiyi ailesine, 46 kişiyi ise memleketine gönderdik. Hizmetimiz havalar ısınana kadar aralıksız sürecek. Gelen misafirlerimiz istediği zaman girip istediği zaman çıkabiliyor. 25 kadın misafirimiz var. Rahat etmeleri için onları başka bir spor salonunda misafir ediyoruz” bilgilerini verdi.