Gündem Domuz gribi şüpheli vaka sayısı artıyor

Domuz gribi şüpheli vaka sayısı artıyor

12.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvuran ve yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda tedavi gören Mehmet Gök, yaşamını yitirirken, Afyon’da hayatını kaybeden iki Suriyelinin domuz gribinden öldüğü söylentileri panik yarattı.

Domuz gribi şüpheli vaka sayısı artıyor

Manisa’da ise domuz gribi şüphesiyle 6 kişi daha tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Afyon: Afyon’da Suriyeli iki hastanın ’domuz gribinden öldüğü’ söylentileri panik yarattı. Hastane başhekimi hastaların akciğer kanseri nedeniyle öldüğünü açıkladı. Başhekim Prof. Dr. Alpagan,“Kanserli ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalardı.

Telefonla bizi aradılar. Türkiye’de hiçbir hastane kabul etmemiş, biz kabul ettik. Hemen tedaviye başlandı ancak akciğer kanserine bağlı gelişen ani solunum sıkıntısı nedeniyle hastalarımız hayatını kaybetmiştir” dedi.

Şanlıurfa: Şanlıurfa’da yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkiklerde H1N1 virüsüne rastlanan Mehmet Gök (40) yaşamını yitirdi. İl Jandarma Komutanlığında görevli sivil memur olan Gök’ün, hastanede 10 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtildi. Gök’ün cenazesi Yusufpaşa Camisi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Kentte 2’si Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde olmak üzere 6 kişi domuz gribi nedeniyle karantinaya alınarak tedavi ediliyor.

Haberin Devamı

Aksaray: Aksaray’da, 4 kişi farklı zamanlarda yüksek ateş ve kusma şikâyeti üzerine hastaneye müracaat etti. 4 hasta da izolasyonlu özel odada tedavi altına alınırken, yapılan tetkiklerde hastalardan D.Y. (74) ve M.İ.T. (18) de ‘H1N1’ virisü olduğu belirlendi. Domuz gribi teşhisi konan 2 kişinin tedavisi sürerken, 2 kişi ise taburcu oldu.