Teknoloji Donald Trump'ın talimatıyla "Uzay Kuvvetleri" kuruluyor

Donald Trump'ın talimatıyla "Uzay Kuvvetleri" kuruluyor

19.06.2018 - 17:43 | Son Güncellenme:

Donald Trump, uzayda Amerikan egemenliği istiyor. Trump'ın talimatıyla, ABD Silahlı Kuvvetleri'ne 6. kol olarak "Uzay Kuvvetleri" ekleniyor.

Donald Trumpın talimatıyla Uzay Kuvvetleri kuruluyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Donald Trump, sadece uzaya odaklanan yeni bir ordu kurmak için harekete geçeceğini açıkladı. Trump, Ulusal Uzay Konseyi toplantısında "Bu aşamada Savunma Bakanlığı ve Pentagon'a silahlı kuvvetlerin altıncı kolu olarak uzay gücü kurmaları adına emir veriyorum. Dünyanın ötesindeki kaderimiz yalnızca ulusal kimlik meselesi değil, aynı zamanda ulusal güvenlik meselesidir." dedi.

Pentagon sözcüsü Dana White yaptığı açıklamada, "Politika Kurulumuz, Hava Kuvvetleri, Ordu, Denizciler ve Deniz Kuvvetleri, istihbarat operasyonları için bu konuda çalışmaya başlayacak." dedi.

Yeni yönergenin imzalanmasına ek olarak Trump "Amerika'yı savunma söz konusu olduğunda, yalnızca uzayda Amerikan varlığına sahip olmak yeterli değil. Uzayda Amerikan hakimiyetine sahip olmalıyız. Çok önemli." dedi.

Haberin Devamı

Uzay Gücünün bu aşamada tam olarak ne yapacağı ve silahlı kuvvetlerin diğer beş kolundan ne ölçüde fon alabileceği tam olarak belirsiz.