Ege ‘Dönüşüm atölyeden başlasın’

‘Dönüşüm atölyeden başlasın’

08.02.2018 - 01:24 | Son Güncellenme:

İTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Özgener, KOBİ’lerin büyümeleri için engelleri kaldıracaklarını söyledi, “Farklı finansal kaynakları devreye sokacağız” dedi

‘Dönüşüm  atölyeden  başlasın’

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener, ekonominin bel kemiği olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) gelirden daha fazla pay alması gerektiğini söyledi. KOBİ’lerin büyümesinin önündeki engelleri ve çözüm noktalarını belirlediklerini açıklayan Özgener, “KOBİ’lerin karlılık, verimlilik, kredi yönetimi ve ihracatı arttırmalarına yönelik adımlarımız olacak. Avrupa Birliği fonlarının yanı sıra farklı finansal kaynakları da devreye sokacağız. İhracata yönelik üretim yapan tüm KOBİ üretim atölyelerinin de altyapı ve lojistik problemlerini çözerek modern ‘Atölye Kentler’ oluşturacağız” dedi. Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ’lerden oluştuğunu kaydeden İTO Başkan Adayı Özgener, düşük bütçe ve kar marjlarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını, mevcut firmaların sadece yüzde 7’sinin ihracat yapma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Lojistik sorunlar bitecek’

Kuracakları ‘Atölye Kentler’ ile KOBİ’lere gelişmiş teknolojik altyapı ve lojistik avantajlar sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Özgener şunları söyledi: “Bugün için ihracata dönük hizmet veren KOBİ’lerimiz maalesef, çağın şartlarına uygun bir altyapı ve teknolojiye sahip değil. Bu durum rekabet edebilirliği güçlendirdiği gibi uzun bekleme süreleri ve işgücü kaybına neden oluyor. Bunlar da işletmelerin birim maliyetlerini yükseltiyor. Bizim en büyük hedeflerimizden biri de ihracata yönelik üretim yapan bu KOBİ’lerin üretim yaptıkları atölyeleri; çağın şartlarına uygun, teknolojiyle donatılmış ve lojistik sorunları ortadan kalkmış ‘Atölye Kentler’ haline dönüştürmektir.”