Bursa Dört Yılda 6 Bin Aileye Yardım Ulaştırdılar

Dört Yılda 6 Bin Aileye Yardım Ulaştırdılar

13.02.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Bursa'da, ihtiyaç sahibi bazı ailelere destek sağlamak için kurulan Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 4 yılda aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 6 binin üzerinde aileye yardım elini uzattı

Dört Yılda 6 Bin Aileye Yardım Ulaştırdılar

BURSA (AA) - Bursa'da, ihtiyaç sahibi bazı ailelere destek sağlamak için kurulan Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 4 yılda aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 6 binin üzerinde aileye yardım ulaştırdı.

Haberin Devamı

Herhangi bir kurum ve kuruluşa veya vakfa bağlı olmayan, 5 üyesi dışında yeni üye kabul etmeyen dernek, 100 metrekarelik depodan binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyor.

Dernek üyelerinden Şerife Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği, 2014 yılında 3-5 aileye yardım edebilmek amacıyla kurduklarını hatırlattı.

Sağlam, herhangi bir kurum ve kuruluşa veya vakfa bağlı olmadıklarını, bunun için ayrıca özen gösterdiklerini ifade ederek, aileye parmağın ucuyla dokunmayı değil kucaklamayı amaçladıklarını belirtti.

Derneğe bağış toplamadıklarını ve üye yapmadıklarını vurgulayan Sağlam, "Bizim iki tane gizli bağışçımız var. Allah onlardan razı olsun. Kazançlarını bereketli eylesin. Onların sayesinde bu kadar insana yetişiyoruz ve yetişmeye çalışıyoruz. Benimle birlikte 3 kişi de dernek için gönüllü çalışıyor. Arkadaşlarım ve ben başka yerlerde çalışıyoruz. Mesailerden arta kalan vakitlerde dernek için koşturuyoruz. Hiç kimseden bağış istemiyoruz ve beklemiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "6 binden fazla aileye yardımda bulunduk"

Sağlam, içinde dernek binasının da bulunduğu 100 metrekarelik bir depodan ihtiyaç sahiplerine yetişmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar yaklaşık 6 binden fazla aileye, yani 10 binden fazla kişiye yardımda bulunduk. Yardıma muhtaç ailelerin veya kişilerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ailelerle irtibat kurduğumuzda okula başlayacak çocuklara kırtasiye malzemeleriyle dolu okul çantaları veriyoruz. Ailede hasta varsa o kişinin sağlık problemlerini gidermeye çalışıyoruz, ilaç ihtiyacı varsa ilaçlarını alıyoruz. Evin eşyaları eksikse yeni alarak ve ikinci el eşya bularak onları gidermeye çalışıyoruz. Bu şekilde hem evin hem de aile bireylerinin ihtiyaçlarını gideriyoruz."

Sağlam, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu ailelere gıda yardımının yanında, evde bebek varsa bebek bezi ve bebek maması, çocuklara oyuncak, ayakkabı, çanta, deterjan, halı, battaniye, kış aylarında odun, kömür ve soba yardımında bulunduklarını anlattı.

Haberin Devamı

Çocuklara özel küçük koliler yaptırdıklarını aktaran Sağlam, "İçinde bisküvi, çikolata, meyve suyu, kalem, boyama kitabı gibi hediyelerin bulunduğu kutuları çocuklar aldıklarında çok mutlu oluyorlar. Çocukların gönlüne de dokunmuş oluyoruz. O da bize ayrı bir mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

- "Gerçekten isimsiz kahramanlar"

Yapılan yardımları başka iyiliklere vesile olabilmek ve diğer insanlara örnek olması amacıyla sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını belirten Sağlam, "Sosyal medya sayesinde Türkiye'nin birçok şehrinden takipçimiz var. Bu paylaşımları gören ve samimi olduğumuza inanan insanlar, bize isimsiz yardım kolileri, kıyafetler, çocuk bezleri, bakliyat ürünleri gönderiyor. Gönderenlerin kim olduğu belli değil. Hatta bazı kişiler, alışveriş sitelerinden elbise veya kıyafet alıp direkt bizim adresimize gönderiyor. Allah onlardan razı olsun. Gerçekten isimsiz kahramanlar." şeklinde konuştu.

- "Küçücük bir depodan 10 binlerce insana yetişiyoruz"

Sağlam, derneklerini örnek alarak diğer kentlerde de benzer derneklerin kurulduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

"Bazı şehirlerden derneği nasıl açtığımızı ve ne gibi yardımlar yaptığımızı soranlar oluyor. Bizi örnek alıp başka illerde de bu tarzda çeşitli dernekler kuruldu. İnşallah bu dernekteki samimiyet Türkiye'nin bütün illerine yayılır. Küçücük bir depodan on binlerce insana yetişiyoruz. Diğer insanlar da isterse bunu yapabilir. Bazı dernekler yardım yapacak aile bulamıyor. Biz de daha çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz. İnsanlık adına daha çok insana yetişmemiz lazım. O kadar çok yardım derneği var ki onlar muhtaç ailelere ulaşsa şu anda ihtiyaç sahibi aile kalmazdı."