Gündem Dövizle askerlik başvuru şartları nelerdir?

Dövizle askerlik başvuru şartları nelerdir?

11.12.2018 - 14:50 | Son Güncellenme:

Dövizli askerlikle ilgili müjdeli haber geldi. Peki binlerce gencin yararlanabileceği dövizle askerlik başvuruları nasıl yapılır ve dövizle askerlik başvuru şartları nelerdir?

Dövizle askerlik başvuru şartları nelerdir

Milli Savunma Bakanlığı'nın dövizle askerlik konusundaki duyurusunda, yabancı ülkelerde yaşayan yükümlülerin dövizle askerlik hizmeti uygulamasından yararlanma şartlarından birisi olan “uzaktan eğitim” ile ilgili internet sitesinin 11 Aralık 2018 tarihinde hizmete açıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

DÖVİZLE ASKERLİĞE NASIL BAŞVURULACAK?

Açıklamada ayrırca, yükümlülerin https://dovizle.msb.gov.tr internet sitesinden Milli Savunma Bakanlığı Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalına giriş yapabilecekleri belirtilirken, bu siteye girerek uzaktan eğitim programını tamamlayan yükümlü vatandaşların; kanunda belirtilen belgelerle birlikte bağlı bulundukları konsolosluk ve/veya Büyükelçiliklere müracaat ederek dövizle askerlik hizmetini tamamlamış olacakları ifade edildi.

DÖVİZLE ASKERLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, 3 sene yani 1095 günlük çalışma süresini doldurmaları gerekiyor.

DÖVİZLE ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR

Dövizle askerlik için 3 Ağustos tarihinde belirlenen miktar, 2000 Euro'dur. Bu ücretin başvuru sırasında peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

YAŞ SINIRI NEDİR?

Dövizle askerlik için önceden konulmuş olan 38 yaş şartı da kaldırıldı. Vatandaşların bulundukları ülkedeki Türk Konsolosluğu'na giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Vatandaşların uygunluk durumu ise konsolosluk tarafından değerlendirip kendisine bildiriliyor.

MSB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarlar