Geri Dön

Hindi dolması tarifi

Yılbaşı sofranız için hazırlayaileceğiniz şahane bir ana yemek olan hindi dolması, hem lezzetli hem doyurucu... İşte hidi dolması tarifi.

Hindi dolması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tane orta boy ( 3-4 kg ) hindi
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Kekik,
Fesleğen,
Kırmızı toz biber,
Kara biber

İç pilav için;
1.5 su bardağı pirinç
100 gr ciğer
1 tane orta boy soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Bir fiske toz şeker
Tuz, kuru nane,
Karabiber,
Tarçın
1 kaşık kıyılmış dereotu
Tavuk suyu

Hindi Dolması Nasıl Yapılır?

Hindiyi iyice temizleyip, üttükten sonra, bir parça tuz ve karabiberle düdüklü tencereye koyup pişirin.Etin dağılmayacak kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz. Haşladığınız hindinizi soğumaya bırakın.

Soğan ve sarımsağı rendeden geçirip, sıvı yağ, biber salçası, kekik, fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ile iyice karıştırın.

Hindiyi fırın tepsisine alın ve karışımınızı hindi üzerine döküp iyice yedirin. Hindinizi sosuyla birlikte bir saat kadar dinlenmeye alın.

İç pilavı hazırlamak için, soğanlarınızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.

Dolmalık fıstıkları ve ince doğranmış ciğerleri karışıma ilave edin, kavurun.

Üzerine pirinçleri de ilave ettikten sonra bir süre de bu şekilde kavurmaya devam edin. Bir tutam şeker ve tuz attıktan sonra kalan baharatlarınızı da ekleyin.

Tavuk suyunu ilave edip pişmesine yakın dereotlarını da ilave edip, bir defa hafifçe karıştırıp demlenmeye alın.

Pilavınız hazır olduktan sonra sosuyla birlikte beklettiğiniz hindinin içini doldurmaya başlayabilirsiniz. Tüm boşluklar pilavla dolduktan sonra, fırın tepsinizin yarısına kadar su koyun ve fırına verin.

Pişirme esnasında ara sıra hindiyi çevirip, tepsideki sosu üzerinde gezdirin. Bu şekilde her yerinin pişmesi ve çabuk kuruyan hindinizin ıslaklığını sağlayacaksınız.

Hindinin pişme süresi fırınınızın hararetine veya seçtiğiniz hindiye göre 3-4 saati bulabilir.

Hindi dolmanız hazır. Servis tabağının etrafını haşlanmış sebzelerle süsleyerek sunum yapıp sevdiklerinizle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber