Gündem Düğününe davet etti

Düğününe davet etti

21.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu’nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, ‘Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin’ diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi.

Düğününe davet etti


Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.
Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, “O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek” diye konuştu.

‘Herkesi bekliyoruz’
Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Taşkıran isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul’a nişanlı olarak gittiğini, 2 hafta sonra Kırşehir’de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye’yi beklediğini söyledi.
Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek, “Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27’sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız” dedi. Aktaş’ın, “tamam herkesi bekliyoruz, Tüm Türkiye’yi” sözlerine, Davutoğlu’nun “Ağasın herhalde, bak geliveriri ha tüm Türkiye...” sözleri gülüşmelere neden oldu. İsminin yazılmasını istemeyen bir personelin de “102 gün sabrettik sonunda mutlu sona ulaştık. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Ailelerimizi yalnız bırakmayan başta cumhurbaşkanımız ve hanımefendiye, başbakanımız ve eşine teşekkür ediyoruz” sözlerine Davutoğlu, “Bu geçen sürede bir an yok ki sizler hatırımızdan çıkmış olasınız. Allah bir daha böyle bir şeyi ne size ne de herhangi bir vatandaşımıza ne de herhangi bir insana göstersin” dedi.

Yazarlar