Ankara Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi

Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi

16.01.2018 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'de düzenlenmesi planlanan "38. Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi"nin protokol görüşmeleri kapsamında, Görsel Sanatlar Eğitimcileri Derneği temsilcileri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'i makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, 4. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu kapsamında, Görsel Sanatlar Eğitimcileri Derneği temsilcilerinden Prof. Dr. Vedat Özsoy, Prof. Dr. Melek Gökay ve Doç. Dr. Nuray Mamur ile Eğitim Araştırmaları Birliği temsilcileri Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Yrd. Doç. Dr. Martina Riedler ve Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, 2 binden fazla akademisyenin katılımı ile Türkiye'de ilk kez düzenlenmesi planlanan Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi'nin ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleşmesi için hazırlıklara başlanmasına karar verildi.

Helsinki ve Vancouver'da gerçekleşecek olan bundan sonraki hazırlık toplantılarında, ÇOMÜ tarafından Türkiye ve Çanakkale tanıtımlarının yapılması ve kongre protokolünün imza süreçlerinin tamamlanması karara bağlandı.