Dünya 10 bin kilometre ötede 'İsrail-Hamas cinayeti' Ev sahibi 6 yaşındaki çocuğu öldürdü

10 bin kilometre ötede 'İsrail-Hamas cinayeti' Ev sahibi 6 yaşındaki çocuğu öldürdü

16.10.2023 - 15:34 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas arasındaki savaş nedeniyle ev sahibi, kiracısının 6 yaşındaki çocuğunu korkunç şekilde öldürdü. Olayın meydana geldiği yer ise Filistin'e 10 bin kilometre uzak.

10 bin kilometre ötede İsrail-Hamas cinayeti Ev sahibi 6 yaşındaki çocuğu öldürdü

7 Ekim'de patlak veren İsrail-Hamas savaşı sonrası dünyanın çeşitli yerlerinde hem İsrail hem de Filistin'e yönelik destek yürüyüşleri düzenledi. Bu yürüyüşlerden bazıları olaylı biterken bazılarında iki taraf da sorunsuz dağıldı. Son bir haftanın en korkunç gelişmelerinden biri ise ABD'nin Indiana eyaletinde yaşandı. Son bir haftanın en korkunç gelişmelerinden biri ise ABD'nin Indiana eyaletinde kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

BANYOYA KAÇTI DÖNDÜĞÜNDE OĞLUNU ÖLÜ BULDU

Joseph Czuba adlı bir saldırgan Filistinli anne ve çocuğun evini basarak bıçakla saldırdı. Will County polisi, cumartesi sabahı Plainfield kasabasında bir kadının kendi mülkünde bıçaklı saldırıya uğradığı ihbarını aldıklarını belirtirken kadının saldırgandan kurtulmak için banyoya koştuğu ve saldırganla mücadele ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucunda anne ve çocuğun gövde kısmında çok sayıda bıçak darbesi tespit ederken yaralı halde hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri, çocukta 26 bıçak darbesi tespit ederken annede ise 12'den fazla olduğunu belirledi. Ağır yaralanan kadının ise hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

10 bin kilometre ötede İsrail-Hamas cinayeti Ev sahibi 6 yaşındaki çocuğu öldürdü

SALDIRGAN EV SAHİBİ ÇIKTI

İngiliz basınına yansıyan iddialarda ise saldırgan Czuba'nın korkunç olay esnasında 'Siz Müslümanlar ölmelisiniz' dediği belirtildi. Will County Şerif Ofisi sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada ' Vahşi saldırıda her iki kurbanın da Müslüman olması, İsrail'de patlak veren savaş nedeniyle hedef alındığı tespit edildi' denildi. Polis tarafından yapılan açıklamanın devamında kurbanların saldırganın evinin bir alt katında yaşadığı da kayıtlara geçti. Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayet teşebbüsü, iki kez nefret suçu ve uyuşturucuyla ağırlaştırılmış suçlarla suçlandı, şüpheli ise ifade vermedi.

BIDEN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden saldırının ardından yaptığı açıklamada, Filistin asıllı anne ve oğluna yönelik saldırıdan “mide bulandırıcı” olarak tanımladı. Biden, “Temel değerlerimize aykırı bu korkunç nefret eyleminin ABD’de yeri yok” dedi. Nasıl dua edildiği, neye inanıldığı konularında özgür olunması gerektiğini vurgulayan Biden, “ABD’liler olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, bağnazlığın ve nefretin her türlüsünü reddetmeliyiz” dedi.

Öte yandan talihsiz kadının 12 yıl önce ülkeye mülteci olarak geldiği bildirildi. Komşuların BBC'ye verdiği ifadelerde ise ailenin 4 yıl önce eve taşındığını kaydedildi. Bir komşu, 'Bu mide bulandırıcı. Birisinin küçük bir çocuğa bunu nasıl yapabileceğini hayal bile edemiyorum' ifadelerini kullandı.