Dünya 12 kardeşin yaşları toplamı 1058'i geçti! İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

12 kardeşin yaşları toplamı 1058'i geçti! İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

20.03.2023 - 14:34 | Son Güncellenme:

İspanya'da bir adada yaşayan Hernandez-Perez ailesi, Pakistanlı D’Cruz kardeşlerin rekorunu 16 yılla ezip geçti. İşte yaşlarının toplamı 1058'i geçen ve isimlerini Guinness'e yazdıran 12 kardeşin uzun yaşam reçetesinin sırrı...

12 kardeşin yaşları toplamı 1058i geçti İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Uzun ve sağlıklı yaşamak birçoğumuzun en büyük isteği olsa da yalnızca çok az sayıda kişi 90 yaşına varabiliyor ya da bu yaşa vardığında sağlıklı kalabiliyor. Fakat bazı aileler bu konuda biraz fazla şanslı. İspanya'da yaşayan Hernandez-Perez ailesi de bu şanslı ailelerin başında geliyor. Tam 12 kardeş olarak hâlâ hayatta olmayı başaran Hernandez-Perez kardeşlerin yaşlarının toplamı bin 58'i geçti ve aile adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı. Bu rekorla tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Hernandez-Perez ailesinin hikâyesi filmlere konu olacak cinsten.

Haberin Devamı

12 kardeşin yaşları toplamı 1058i geçti İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

KANARYA ADALARI'NDA BENZERSİZ BİR AİLE

Modesto Hernandez ve Martina Perez çifti, Fas'ın batısında İspanya'ya bağlı olan Kanarya Adalaları'ndaki Gran Canaria’da hayatlarını birleştirdiğinde kuracakları ailenin günün birinde rekor sahibi olacağının farkında değildi. Büyük bir aşkla dünyaevine giren ikili, geniş bir aile kurmaya kararlıydı. Hayalleri zaman içinde gerçeğe dönüştü ve çift tam 12 çocuk sahibi oldu.

Ailenin ilk çocuğu Jose, 30 Aralık 1924 yılında doğdu. İkinci erkek çocuk Alejandro, 1926 yılında ağabeyinden iki yıl sonra dünyaya geldi. Jose ve Alejandro'nun peşini sırasıyla Carmen (1928), Juan (1929), Rosario Ofelia (1930), Amanda (1932), Modesto (1934), Angela (1936), Francisco (1938), Gloria Hortensia (1941) ve Miguel (1943) takip etti. Ailenin en genç üyesi yani 12'nci kardeş Luis ise 4 Nisan 1946’da dünyaya gözlerini açtı.

Haberin Devamı

KİMSEYLE İLETİŞİM KURMADILAR

İspanya'da bir adada oldukça izole bir hayat yaşayan Hernandez-Perez kardeşler, bir ebenin yardımıyla evde dünyaya geldi. Yaşamları boyunca yaşadıkları yerden dışarı çıkmadılar. Hayatları boyunca çok az hastalanan ve çok az insanla temas kuran kardeşler sosyal ilişki konusunda birbirlerine yetebildiler. Hep bir arada kaldılar, birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Zamanla kendi ailelerini kurmaya başlayan kardeşlerden her biri başka kişilerle evlendi. 12 kardeşin 12'si de sayısız çocuk dünyaya getirdi.

Aileyi genişleten kardeşler büyüdüklerinde de birbirlerinden hiç ayrılmadılar, adada adeta kendi küçük krallıklarını kurdular. Henüz kendilerinin benzersiz olup olmadıklarının farkında değillerdi. Ancak zaman içerisinde tıpkı kendileri gibi oldukça geniş bir ailenin varlığından haberdar oldular. Bu aile Pakistanlı D'Cruz ailesiydi. D'Cruz ailesiyle ilgili yayımlanan bir habere denk gelen aile büyük bir şaşkınlık yaşadı. Haberde D'Cruz kardeşlerin yaşlarının toplamının bin 42 olduğu yazıyordu. Hernandez-Perez'ler, benzersiz bir aile olduklarını ve en büyük rakiplerinin D'Cruz'lar olduğunu bu haberle öğrendi.

12 kardeşin yaşları toplamı 1058i geçti İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

Hernandez-Perez çiftinin okuduğu haberde D'Cruz kardeşlerin yaşlarının toplamı bin 42 yıl 315 gün olarak hesaplanmıştı. Kanada, İsviçre, İngiltere ve ABD dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerine dağılan ve Hernandez-Perez'lerin aksine bir arada yaşamayan kardeşlerden en küçüğü 75, en büyüğü 97 yaşında olarak kayıtlardaki yerini almıştı.

'DÜNYA REKORU KIRACAĞIMIZI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİK'

Haberin Devamı

Pakistanlı kardeşlerin rekorunu gören Hernandez-Perez kardeşler, kısa sürede D'Cruz'ların rekorunu kırabileceklerini fark etti. Hemen Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuran kardeşler hakkında detaylı bir inceleme başlatıldı. Noterden tasdikli doğum belgeleri alındı ve hesaplamalar sonucunda Hernandez-Perez kardeşlerin D'Cruz kardeşleri 16 yıl farkla geçtikleri tespit edildi.

Hernandez-Perez kardeşlerin yaşlarının toplamı bin 58 yıl 249 gün olarak hesaplandı. Yaşlarının toplamıyla kendilerinden bir önceki rekoru kıran kardeşlerden gelen ortak açıklama şu şekilde oldu:

"Bir dünya rekoru kıracağımızı hiç düşünmemiştik. Gerçek şu ki bu rekor bizi her zamankinden daha da birbirine bağlı bir hale getirdi."

12 kardeşin yaşları toplamı 1058i geçti İşte ilginç rekorun ardındaki uzun yaşam reçetesi

PEKİ BU İŞİN SIRRI NE?

Hayatları boyunca hiçbir zaman ayrılmayan Hernandez-Perez kardeşler yaşları itibarıyla teknolojinin çok da gelişmediği zamanlarda yaşadılar. Ulaşımın az olduğu, sağlık hizmetinin yeteri kadar olmadığı yıllarda her yere yürüyerek gittiler. Onlar bu durumu kendilerini daha sağlıklı yaptığına inanıyor. Uzun yıllar kalabalık aile üyeleriyle bir arada yaşamak istediklerini birçok kez vurgulayan rekortmen kardeşler, verdikleri bir röportajda rekorlarının sırrını iki cümleyle şöyle anlattı:

"Aramızdaki birlik duygusu bugüne kadar devam etti ve hiçbir zaman bir anlaşmazlık yaşamadık. Hepimiz her zaman birbirimize yardım ediyor ve destekliyoruz."