Dünya 1921'de uyudu, 3906'da uyandı! Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

1921'de uyudu, 3906'da uyandı! Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

28.06.2023 - 06:38 | Son Güncellenme:

Uyku hastalığına yakalanan adam bir gün uyudu ve tam 365 gün sonra uyandı. Uyandığında 3906 yılında yaşayan bir adamın vücudunda hayat bulmuştu. Yaşadıklarını kimseye anlatmayan Paul Amadeus Dienach'ın gizemini ise öğrencisinin bulduğu günlük gün yüzüne çıkardı.

1921de uyudu, 3906da uyandı Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Paul Amadeus Dienach, 1884 yılında İsviçre'nin Zürih kentinde doğdu. Küçük yaşlardan beri hep öğretmen olmayı hayal etti ve bunun için çok çalıştı. Çalışmalarını bitirdikten sonra da Almanca ve Fransızca öğretmeni oldu. Bir kadına gönlünü kaptırdı fakat kadın onu zengin bir adam için terk etti. Daha sonra mecburi bir evlilik yapan Dienach, depresyona girdi. 1917'de Dienach, encephalitis lethargica yani uyku hastalığı olarak bilinen bir rahatsızlığa yakalandı. 1916-1924 yılları arasında Avrupa'da sıklıkla görülen bu hastalık, bölge çapında küçük bir salgına sebep oldu. Hastalığa yakalananlar uzun süre komaya giriyordu. Şanssız olanlar komadan hiç uyanamadı. Dienach kendiliğinden bazen birkaç dakika bazen de günlerce uykuya dalıyordu. Uyandığında rüyasında ne gördüğünü bile hatırlamıyordu.

Haberin Devamı

1921de uyudu, 3906da uyandı Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

Takvimler 1921'yi gösterdiğinde Dienach bir yıl uyuyakaldı. Hastalığı iyice kötüleşti. Bu süre zarfında Zürih'teki bir hastanede sürekli olarak izlendi. Uyandığında annesinin vefat ettiğini ve büyük ihtimalle hastanedeyken vereme yakalandığını öğrendi. İyileştikten sonra Fransızca öğrettiği Yunanistan'a taşındı.

3906 YILINDAN BİRİNİN VÜCUDUNA GİRDİ

Sınıfında daha sonra Yunan hükümeti içinde önemli bir kişi haline gelen Georgios Papachatzis adlı bir öğrenciyle iyi arkadaş oldu. 1924'te İsviçre'ye dönmek istediğinde Papachatzis'e kendi kişisel günlüğünü hediye etti. Bir yıllık komada gördüğü her şeyi bu günlükte yazmıştı. Dienach'ın Papachatzis'ten tek isteği, günlüğün içindeki bilgileri asla paylaşmamasıydı. Papachatzis günlüğü okumaya ve Fransızcadan Yunancaya çevirmeye başladı. 800 sayfada Dienach, komadayken bilincinin bedenini nasıl terk edip 3906 yılından itibaren bir kişinin vücuduna girdiğini anlatıyordu. Üstelik günlük boyunca Dienach, kendisinin bir yazar ya da çok fazla hayal gücü olan bir adam olmadığından bahsediyordu. Papachatzis, Dienach'ın istememesine rağmen kitabı 1972'de yayımladı.

Haberin Devamı

1921de uyudu, 3906da uyandı Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

Kitapta Dienach, 3906 yılında bir kazadan sonra hastanede iyileşen 'Andreas Northam' adlı bir adamın vücudunda nasıl uyandığını anlatıyordu. Kaza, Dienach'ın geleceğin uçan arabaları olarak tanımladığı şeyin çarpışmasıyla meydana gelmişti. Andreas Northam, hastanede bulunan teknolojinin yanı sıra sağlık görevlilerinin giydiği fütüristik üniformalara hayran kaldı. Bütün bunlara rağmen doktorların konuştuğu dili anlamıyor, gerçekte kim olduğunu da hatırlamıyordu.

UYUDUĞU EVREDE OLAN HER ŞEYİ ÖĞRENMİŞTİ

Daha da şaşırtıcı olanı, Andreas'ın vücudunu kontrol eden Dienach bilincinin 1921'den beri olan her şeyi öğrenmiş olmasıydı. Onun itirafına göre 20. ve 21. yüzyılın en büyük sorunları; dünya savaşları, doğaya saygı eksikliği, şiddetin bastırılması, aşırı tüketimin gezegeni yok edişiydi. Dienach'a göre şiddet ve yoksulluk tüm dünyaya yayılmıştı. İnsanlık, dünyanın aşırı nüfuslu olduğu bir noktaya ulaşmıştı ve Mars çoktan binlerce insan tarafından kolonize edilmişti. Ancak Mars'taki koloni, hepsini öldüren feci bir fenomen olarak yalnızca 60 yıl yaşadı.

Dienach'ın bildirdiklerine göre 2309'da Avrupa'nın neredeyse tüm nüfusu bir nükleer savaşla yok oldu. Hayatta kalanlar Güney Avrupa'ya göç etmeye başlamıştı. 24. yüzyılın başında, tüm ülkeleri ve kıtaları ortadan kaldıran ve tüm Dünya nüfusunu tek bir ulusun parçası haline getiren, dolayısıyla insanlığa eşitlik getiren yeni bir küresel hükümet yaratıldı. Dienach 2894 yılını, Yunanistan ile Makedonya arasında, Güller Vadisi'nde ruhsal bir gücün yeniden doğuşuna tanık olunan çok önemli bir yıl olarak kutluyordu. Bu manevi varlık, fiziksel açıdan çok farklı olan ve toplumumuza yeni bir yaşam tarzı getiren, daha basit ve insanlığı daha mutlu eden yeni bir insan türü getirecekti.

Haberin Devamı

1921de uyudu, 3906da uyandı Öğrencisinin bulduğu günlükte yazanlar inanılmaz

İNSAN BİLİNCİNİN GÜCÜNE YENİ BİR ANLAM KAZANDIRDI

3382 yılında, Alex Volky adında bir adam meditasyon yoluyla insan bilincinin gücüne yeni bir anlam kazandırdı. İnsanlar ruhlarının gerçek gücünün kilidini açtılar ve vücutlarındaki duygularını etkileyen kimyasalları kontrol etmek gibi inanılmaz şeyler yapmayı başarmışlardı. Kitapta yer alan bu bilgileri hiçbir değişim yapmadan yayına veren Papachatzis, kitapla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hikayesinin gerçek özünü sağlam tutmaya çalıştım. Bu, hayata bakış açımı tamamen değiştiren Dienach'a olan borcumdu. Ne fazla ne eksik; tek amacım onu ​​hepiniz için erişilebilir hale getirmekti,çünkü Dienach'ın deneyimi gerçekten gerçekse, bu kitap devrim niteliğinde bilgiler içeriyor. Dünyaya ve insanlığa bakışınızı kökten değiştirme potansiyeline sahip."