Dünya 2. tura kaldı

2. tura kaldı

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da halk, son olarak Perşembe günü gerçekleşen silahlı saldırı ve OHAL gölgesinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonuçlandı. Buna göre ilk turda hiçbir adayın yüzde 50’lik baraja ulaşamazken, “En Marche” (Yürüyüş) hareketinin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe adayı Marine Le Pen, yüksek alan iki aday oldu. Böylelikle Macron ile Le Pen, cumhurbaşkanlığı için 7 Mayıs’ta tekrardan yarışacak.

2. tura kaldı

Dün sabah saat 08.00’den itibaren oy kullanma işlemi başlarken, seçim güvenliğini sağlamak için 50 bin polis ve 7 bin asker görev yaptı. Ciddi bir olayın yaşanmadığı oy verme işlemi sırasında, aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in oy kullandığı binanın önünde protestolar yapıldı. Seçimlerde önemli miktarda şans tanınan bağımsız aday Emmanuel Macron da, oyunu kullandıktan sonra “Herkes görevini yapsın: Gidip oy versin” dedi. Son anketlerinde Macron’un 24.5 puanla önde görünürken, Le Pen ise 23 puanla ikinci görünüyordu. Merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi adayı François Fillon ve aşırı solcu Jean-Luc Melenchon’un yüzde 19’larda olduğu belirtilmişti.

2. tura kaldı


Nusret’li çağrı!

Fransa İçişleri Bakanlığı, seçime katılımı artırabilmek için halkı Twitter üzerinden oy kullanmaya çağırdı. Bakanlık bunun fenomen haline gelen Nusret Gökçe’nin fotoğrafını kullandı. Bakanlık Nusretin fotoğrafını montajlayarak, tişörtünün üzerine Fransızca, “OuiJevote”, “Evet, oyumu kullanıyorum” yazdı.