Dünya 20 milyon $’lık anlaşma bitti

20 milyon $’lık anlaşma bitti

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prens Harry ile eşi Meghan Markle’ın podcast yayınından istediği verimi alamayan Spotify, 20 milyon dolarlık anlaşmayı sona erdirdi.

20 milyon $’lık anlaşma bitti

İngiliz Prens Harry (38) ile eşi, ABD’li oyuncu Meghan Markle (41) üç yıl önce İngiltere’den ayrılıp ABD’ye yerleştiler. İngiliz kraliyetine yönelik ırkçılık suçlamalarıyla popülariteleri artınca birtakım yayın kuruluşlarıyla iş üretmek üzere milyon dolarlık anlaşmalar yaptılar. Bunlardan biri de dijital platformda müzik ve podcast yayınları yapan Spotify ile yapılan anlaşmaydı. Çift, Spotify için podcast yayınları üretmek üzere 20 milyon dolarlık anlaşmaya imza atmıştı. Markle’ın ünlü kadınlarla röportaj yaptığı podcast yayını büyük ilgi görerek zirveye de yerleşmişti.

Haberin Devamı

 ‘Verimsiz’ iddiası

Ancak Meghan ile Harry’nin oğullarının adını taşıyan ses prodüksiyon şirketi Archewell Audio ile Spotify’den perşembe günü yapılan açıklamada, 20 milyon dolarlık anlaşmanın sona erdirildiği bildirildi. Açıklamada “Karşılıklı olarak yollarını ayırmaya karar verdikleri ve birlikte yapılan seriden gurur duydukları” ifade edildi. Ancak kaynaklar, Spotify’ın içerik üretiminde çiftten istediği verimi alamadığını, ikilinin tam ödemeyi elde etmek için gerekli verimlilik kriterini karşılamadığını iddia etti. Prens ile eşinin artık anlatacak bir şeyleri kalmadığı için popülarite kaybına uğradığı da söyleniyor.