Dünya 22 milyon ekrana kilitlendi

22 milyon ekrana kilitlendi

05.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın izlenme oranları, dünyada kadın futboluna olan ilginin her geçen gün arttığını gözler önüne serdi. 2015 Dünya Kupası’nda sadece 12.4 milyon olan uluslararası televizyon izlenme rakamı bu turnuvada 22 milyonu geçti.

22 milyon ekrana kilitlendi

Rekor ABD’de

Haberin Devamı

FIFA Dünya Kadınlar Kupası tarihin en ilgi çekici turnuvasına sahne oluyor. Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda tribünlerin doluluk oranlarının yanı sıra ekran başında da futbolseverler turnuvaya büyük ilgi gösteriyor. Bu kupanın en başarılı takımı olan ABD ile Hollanda pazar günü finalde karşı karşıya gelecek. Futbola ilginin çok da yoğun olmadığı ABD’de Kadınlar Dünya Kupası yakından takip ediliyor. FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda 3 şampiyonlukla 1 rekoru elinde bulunduran ABD’nin çeyrek finalde Fransa’yı geçtiği maçı ekranlardan 8.24 milyon Amerikalının izlediği ve bunun bir rekor olduğu belirtiliyor.

Dijitalde 433 milyon

Küresel ölçekteki rakamlar kadın futboluna olan ilginin 2 katına çıktığını gözler önüne seriyor. BBC’nin rakamlarına göre, 2019’daki turnuvada 22.2 milyon izleyiciye ulaşıldı. Bu sayı 2015 Dünya Kupası’nda sadece 12.4 milyondu. FIFA’nın geçen hafta açıkladığı dijital izlenme rakamlarına göre ise 82 milyonu maçların özetlerini gösteren videolar olmak üzere dijital kanallar üzerinden toplam 433 milyon görüntüleme gerçekleşti. Futbol izleyicisinin her dönemde çoğunlukta olduğu Brezilya ve İtalya gibi ülkelerde de izlenme oranları önceki yıllara göre artış gösterdi.

Haberin Devamı

Ödül ücreti artırıldı ama...

FIFA 2019 Kadınlar Dünya Kupası’nda ödül ücretleri de 2 katına çıkarıldı. 15 milyon olan ödül ücretleri 30 milyon dolara yükseltildi . Bunun 4 milyon dolarını şampiyon olan takım alacak. Ancak bu artışa rağmen kadınların futbolu erkek futbolunun çok gerisinde kaldı. Rusya’daki son erkeklerin dünya kupasında toplam ödül 400 milyon dolarken, şampiyon Fransa 38 milyon doları kasasına koymuştu.

Kaptanla Trump’ın atışması

ABD Kadın Futbol Takımı’nın kaptanı Megan Rapinoe (33), ABD’deki ırk eşitsizliğine karşı maçlarda milli marşı okumuyor. Aynı protestoyu Dünya Kupası’nda da sürdürdü. ABD Başkanı Donald Trump’ın protestoyu kadınların erkek futbolculardan az ücret almalarına bağlaması üzerine Rapinoe kupayı kazanmaları halinde Beyaz Saray’a gitmeyeceğini açıkladı. Trump “Konuşmadan önce kazanmalı” yanıtını verdi. Rapinoe bu sözlere “Yapması gereken daha iyi işler var” karşılığını verdi.