Dünya 46 bin yıl sonra hayata döndürüldü! Bilim dünyası şokta

46 bin yıl sonra hayata döndürüldü! Bilim dünyası şokta

29.07.2023 - 11:50 | Son Güncellenme:

46 bin yıldır tekrar canlandırılmayı bekleyen bir solucan türünü inceleyen uzmanlar bu türü hayata döndürmeyi başardı.

46 bin yıl sonra hayata döndürüldü Bilim dünyası şokta

Rusya'nın doğusunda her yıl 250 gün donan Kolima Nehri yakınlarında bir süredir araştırmalarını sürdüren Alman bilim insanları tarihe geçecek bir keşfe imza attı. Söz konusu olayın detayları ise kısa sürede dünya medyasında yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

46 bin yıl sonra hayata döndürüldü Bilim dünyası şokta

32 BİN YAŞINDA SANILDI

Bilim insanları, 46 bin yıldır Rusya'nın Sibirya bölgesinde donmuş toprağa (permafrost) gömülü olan solucanları hayata döndürmeyi başardı. Bir süredir bu canlıların ne olduğunu anlamaya çalışan uzmanlar bu türün Panagrolaimus cinsine ait nematoda olduğunu sanıyor ve 32 bin yaşında olduğunu tahmin ediyordu.

Son yapılan radyokarbon testlerinde ise bu durumun böyle olmadığı ortaya kondu. Söz konusu türün en az 46 bin yaşında olduğu kayıtlara geçti. Yapılan araştırmaların devamında bu türün buz devrinden beri uyuduğu belirlendi.

46 bin yıl sonra hayata döndürüldü Bilim dünyası şokta

ÜREDİ VE ÖLDÜ

Uzunluğu 1 milimetreden daha kısa olan minik solucanlar, büyümeleri için besleyici gıdalarla dolu bir kapta hayata döndürüldü. Solucanlar kapta bir süre yaşadıktan sonra hareket etmeye başladı. Bu solucanlar 1 ay içinde öldü ancak üremeyi ve nesillerini devam ettirmeyi başardı.