Dünya Rusya sırtından vuruldu! Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

Rusya sırtından vuruldu! Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

29.07.2023 - 10:52 | Son Güncellenme:

Ukrayna'nın işgali boyunca Rusya'ya verdiği destekle gündeme gelen Kuzey Kore'ye ait füzelerin Rus askerlerini öldürdüğü ortaya çıktı.

Rusya sırtından vuruldu Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

İlk olarak Şubat ayında sızdırılan Pentagon'daki gizli belgelerde Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline, dünya devletlerinin kapalı kapılar ardındaki hamleleri ortaya çıkmıştı. Aylarca Discord ortamında elden ele yayılan belgelerde ABD'nin Akdeniz'deki en önemli müttefiklerinden olan Mısır'ın Rusya'ya füze sattığı ortaya çıkmıştı. Mısır'ın bunu gizli olarak yapmaya çalıştığı ve hatta kod adlarıyla yürüttüğü operasyondan ise ABD'nin çoktan haberi vardı.

Haberin Devamı

DEVLET BAŞKANINI DİNLEMİŞLER

Bir başka gelişmede ise yine ABD'nin en önemli müttefiklerinden olan Güney Kore'yi Ukrayna'ya silah satmak için zorladığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük silah üreticisi olan Güney Kore savaşta tarafsız kalmak isterken ABD'nin başkanlık ofisini bile dinlediği kayıtlara geçti.

Rusya sırtından vuruldu Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

UKRAYNA'DA KUZEY KORE FÜZELERİ

Bu bağlamda Financial Times'da yer alan haberde, Ukrayna askerlerinin 'dost' bir ülkeden geldiğini öne sürdüğü füzelerin Kuzey Kore yapımı olduğu yazıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore'yi Rusya'ya deniz yoluyla yapılan sevkiyatlar da dahil olmak üzere silah sağlamakla suçladı her zaman suçladı ancak hiçbir kanıt sunmadı.

FT'ın raporuna göre, Kuzey Kore silahları, uzun ve şiddetli bir savaşa sahne olan doğudaki harap olmuş Bakhmut şehri yakınlarında çoklu fırlatma roket sistemlerini işleten Ukraynalı askerler tarafından kullanılırken görüldü. Haberde ayrıca bu silahların Rusya'nın çekildiği bölgelerden ele geçirilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Rusya sırtından vuruldu Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

ŞOYGU'DAN KRİTİK ZİYARET

Kuzey Kore'de, Kore Savaşı ateşkesinin yıl dönümünün kutlandığı Zafer Günü nedeniyle Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Kuzey Kore'ye gitti. Burada geçit törenine katılan Şoygu, askerlere selam durdu. Kuzey Kore lideri ise Rus heyete en gelişmiş silahlarını tanıttı.

Rusya sırtından vuruldu Askerlerin ölümüne neden olan ülkede selam durdu

MEDYADA AKIL ALMAZ MANŞET

Yerel medya ise Şoygu'nun 'Dünyanın en güçlü ordusu' olan Kuzey Kore'den işbirliği talep ettiğini yazdı. Ayrıca Şoygu Ukrayna'daki 'özel askeri operasyon' sırasında verdiği destek için Kuzey Kore'ye teşekkür eden bir kutlama konuşması yaptı.