Dünya ABD ordusundaki ikinci isyan! Beyaz Saray önünde Gazze pankartıyla ortaya çıktı

ABD ordusundaki ikinci isyan! Beyaz Saray önünde Gazze pankartıyla ortaya çıktı

01.04.2024 - 10:02 | Son Güncellenme:

İsrail'in 178 gündür sürdürdüğü saldırılar yüzünden tüm insani ihtiyaçlardan mahrum kalan Gazze Şeridi'nde felaket yaşanıyor. Bombardımana destek sağlayan Washington yönetimine tahammül tükeniyor. Geçtiğimiz aylarda,  "Soykırımın parçası olmayacağım" diyerek kendini ateşe veren askerin başlattığı protesto dalgası yayılıyor.

İsrail'in Gazze'ye sürdürdüğü bombardıman ve uyguladığı abluka yüzünden insani kriz giderek tırmanıyor. Bölgede can kaybı 33 bin sınırına dayandı, yetersiz beslenme ve açlık yüzünden ise, aralarında çocuklarında da bulunduğu 30'dan fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Yaşanan dram dünyada üst üste protestolara yol açtı.

Haberin Devamı

BUSHNELL'IN İSYANI YAYILDI

Geçtiğimiz Şubat ayında ise, ABD Hava Kuvvetleri'ne mensup Aaron Bushnell, düzenlediği eylemde "Soykırımın parçası olmayacağım" diyerek kendini yaktı. Üzerine şeffaf bir sıvı döken asker, 'Filistin'e özgürlük' diye bağırdı. 25 yaşındaki askerin, ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı ve saatler sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Bushnell'ın kendini yakmasından sonra, bu kez bir başka asker Gazzeli çocuklar için açlık grevine başlamaya hazırlanıyor. ABD ordusunda aktif görevde olduğu bildirilen kıdemli havacı Larry Hebert, Gazze'nin açlıktan ölümün eşiğine gelen çocuklarının trajedisini vurgulamak için açlık grevi kararı aldı.

ABD ordusundaki ikinci isyan Beyaz Saray önünde Gazze pankartıyla ortaya çıktı

SESİMİ YÜKSELTMEM GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUM

Hebert şöyle konuştu: 

"Aaron Bushnell'in İsrail'in Gazze Büyükelçiliği'nde intihar ettiğini gördüğümde çok duygulandım ve ABD hükümetinin İsrail'e Gazze'de soykırım yaparken bomba ve roket sağlamasına karşı sesimi yükseltmem gerektiğini biliyordum."

26 yaşındaki asker, Gazze'de kalıcı ateşkes talep eden gösterilere katılmak ve İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması yönünde baskı yapmak için düzenlenen protestolara katılmak üzere İspanya'daki görevinden izin aldı.