Dünya ABD'de 20 yıldır idamını bekliyor! Büyükanne 'komşusunu öldürüp bebeğini çaldı'

ABD'de 20 yıldır idamını bekliyor! Büyükanne 'komşusunu öldürüp bebeğini çaldı'

22.03.2022 - 11:55 | Son Güncellenme:

Çocuğunu kaçırmak için komşusunu öldürdüğü suçlamasıyla mahkum olan ve 20 yıldır idamını bekleyen büyükanne Carty'nin tüyler ürpertici hikayesi belgesel oluyor. Masum olduğu konusunda ısrarcı olan Carty'nin bebeğin doğduğunu bilmediği ve komşusunun karının kesip bebeği çıkartmak için makas ve eldivenle olay yerine gittiği öne sürülmüştü.

ABDde 20 yıldır idamını bekliyor Büyükanne komşusunu öldürüp bebeğini çaldı

Teksas'ta bebeğini çalmak için komşusunu öldürdüğü iddiasıyla idam cezasına çarptırılan İngiliz bir büyükanne, yeni bir belgeselde 'bu suçla hiçbir ilgisi olmadığı' konusunda ısrar etti. 63 yaşındaki Linda Carty, genç anne Joana Rodriguez'i öldürmek ve kurbanın yeni doğan oğlu Ray'i üç adamla birlikte çalmayı planlamaktan suçlu bulunmasının ardından 20 yıldır idam edilmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

25 yaşındaki komşu Joana, 2001 yılında dört günlük oğluyla birlikte Houston'daki dairesinden kaçırıldı, boğularak öldürüldü ve cesedi Carty'nin arabasının bagajında ​​bulundu.

'BEBEĞİN DOĞDUĞUNU BİLMİYORDU'

Susanna Reid'in hazırladığı belgeselde kendisine "Sorumlu siz değilseniz, nasıl oldu?" diye sorulduğunda, Carty ağlamaklı bir halde "Emin değilim çünkü orada değildim. Tüm içtenliğimle, gözlerinin içine bakıp bu suçla hiçbir ilgim olmadığını söyleyebilirim" dedi.

ABDde 20 yıldır idamını bekliyor Büyükanne komşusunu öldürüp bebeğini çaldı

Mahkemede Carty'nin hamile komşusu Joana Rodriguez'in karnındaki bebeğini kesip çıkartmayı planladığı, bu nedenle önlük ve makas taşıdığı anlatıldı. Susanna programda, "Carty, Joana'nın bebeğini dört gün önce doğurduğunu bilmiyordu. Joana ve küçük oğlu kaçırıldı, Joana da boğularak öldü, diye açıklıyor.

Haberin Devamı

TANIKLARIN İFADELERİ DEĞİŞTİ

Sunucu, masum olduğunda ısrar eden ve aleyhindeki önemli kanıtlara rağmen 'suçsuz' duruşundan asla vazgeçmeyen Carty ile tanışmak için Teksas'a gitti. Savcılar, Carty'nin umutsuzca bir bebek sahibi olmak istediğini ve Joana'yı kaçırıp bebek Ray'i çaldığını iddia ediyor. Ancak belgesel, mahkemede Carty'ye karşı ifade veren tanıkların mahkumiyetinden bu yana anlatıları değiştiği için ifadelerin geçerliliği hakkında birçok soru işareti olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte birkaç temyiz başvurusuna rağmen, Carty parmaklıklar ardında ölüm cezasını bekliyor.

KIZI İNFAZA KATILMAYACAK, DURUŞMANIN HAKİMİ KONUŞTU

Susanna, Carty'nin ve önemli tanıklardan birisinin polis merkezindeki görüntülerine erişerek, üzücü cinayet davasını araştırıyor. Annesi ölüm hücresinde infazını beklerken Carty'nin kızı Jovelle Joubert, annesinin infazına katılmayacağını söyledi. Harris County eski Bölge Savcı Yardımcısı Lynn Hardaway, Carty'nin davasını hatırladı ve şöyle dedi: "Suçlu olduğuna dair hiçbir şüphem yok; tüm kanıtlar tutarlıydı." Avukat Hugh Southey QC, son 10 yıldır Carty'nin serbest bırakılması için kampanya yürütüyor ve hüküm giymiş büyükannenin cinayet davasında yeterli ve kaliteli bir şekilde temsil edilmediğini söylüyor.

Haberin Devamı

AĞZINDA KOLİ BANDI VE KAFASINDA PLASTİK TORBAYLA BULUNDU

Savcılar daha önce birkaç kez düşük yapan Carty'nin, Joana ve yeni doğan oğlu Ray Cabrera'yı kaçırmak için üç kişi tuttuğunu söyledi. Carty, büyük ölçüde suç ortağı olduğu iddia edilen kişinin ifadesi nedeniyle mahkûm edildiğini savunarak masum olduğunu öne sürdü. Joana ve Ray, 16 Mayıs 2001'de Houston'daki dairelerinden kaçırıldılar. Yeni doğan bebek aynı gün bir araçta sağ salim bulundu ancak annesi, Carty'nin kiraladığı bir arabada ağzına koli bandı ve kafasına plastik bir torba geçirilmiş halde ölü bulundu.

ABDde 20 yıldır idamını bekliyor Büyükanne komşusunu öldürüp bebeğini çaldı

'BUNCA YILDIR YANLIŞ İNSANDAN NEFRET EDİYORSUNUZ'

Gerald Anderson, Chris Robinson ve Carlos Williams, Carty'nin suç ortağı olmakla suçlandı ve uzun hapis cezaları aldı. Carty ölüme mahkum edildi. Carty, 2012'de Teksas, Huntsville Hapishanesinde parmaklıkların arkasından Sky News ile konuştu ve kendisinin 'yüzde 110 masum' olduğunu iddia etti. Röportajda kurbanın ailesi için acı hissettiğini söyleyerek şöyle devam etti: "O da birinin çocuğu. O yüzden ailelere Teksas eyaleti size bunları anlattığı için bunca yıldır nefret ettiğiniz kişinin aslında bunu yapmadığını söylemek istiyorum."

Haberin Devamı

Henüz bir infaz tarihi yok. En son idam edilen İngiliz kadın 1955'te Ruth Ellis'ti. Ellis, Kuzey Londra'da bir barın önünde sevgilisini vurduğu için asılarak idam edilmişti. 2004 yılında da işlediği cinayet nedeniyle Lisa Montgomery'ye idam cezası verildi.