Dünya ABD'de skandal! Silahlı saldırıda öğretim görevlisi hayatını kaybetti

ABD'de skandal! Silahlı saldırıda öğretim görevlisi hayatını kaybetti

29.08.2023 - 12:07 | Son Güncellenme:

ABD’deki Kuzey Carolina Üniversitesi'nde yaşanan silahlı saldırıda öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

ABDde skandal Silahlı saldırıda öğretim görevlisi hayatını kaybetti

ABD’nin Chapel Hill kasabasında Kuzey Carolina Üniversitesi'nin kampüsünde silahlı saldırı meydana geldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda bir öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, olayın ardından kaçan saldırganın ise yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Öğrencilere bir süre kampüsten çıkmamaları talimatı verilirken, polis olaydan yaklaşık 2 sonra tehlikenin giderildiğine yönelik açıklama yaptı. Saldırganın kullandığı silahı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

'HENÜZ ÇOK ERKEN'

Polis Şefi Brian James düzenlediği basın toplantısında, "Bugün burada tam olarak ne olduğunu ve neden olduğunu belirlemek için her türlü kanıtı topladığımızdan emin olmak istiyoruz. Saldırının nedenini tespit etmek için henüz çok erken" dedi.

Yetkililer, hayatını kaybeden öğretim görevlisinin ve şüphelinin kimliklerini açıklamazken, üniversite yönetimi kampüste derslere 2 gün ara verildiğini duyurdu. ABD'de bu yıl içinde 34'ü ilk ve orta okullarda, 15'i üniversite ve kolejlerde olmak üzere 49 okulda silahlı saldırı meydana geldi.