Dünya ABD'den sonra şimdi de Fransa! YPG'li teröristlere 'Onur nişanı' verdiler

ABD'den sonra şimdi de Fransa! YPG'li teröristlere 'Onur nişanı' verdiler

26.03.2023 - 16:24 | Son Güncellenme:

ABD'nin terör örgütü YPG'yi ziyaret etmesinden kısa süre sonra 'skandal' bir haber Fransa'dan geldi. Ülkede, terör örgütünün sözde komutanları Senato'da ağırlandı ve ödül verildi.

ABDden sonra şimdi de Fransa YPGli teröristlere Onur nişanı verdiler

Suriye'de iç savaşın on üçüncü yılın girilirken ABD'den geçtiğimiz haftalarda skandal bir hamle geldi. ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, 6 Mart tarihinde sessiz sedasız bir şekilde Suriye'nin kuzeyine iniş yaptı ve teröristlerle görüştü. Sürpriz gezi, bölgedeki sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

ABDden sonra şimdi de Fransa YPGli teröristlere Onur nişanı verdiler

HELİKOPTER DETAYI 'KAZA' SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Bu olaydan günler sonra ise ikinci bir skandal daha yaşandı. ABD'nin YPG/PKK'lı teröristlere helikopter sunduğu geçen hafta yaşanan bir 'kaza' sonucu ortaya çıktı. Kazanın ardından helikopterde kimlerin bulunduğu bir süre gizemini korudu ancak yerel yetkililer birinin AS350 tipi Eurocopter olduğu bilinen araçlardakilerin tümünün PKK'lılar olduğunu duyurdu. Dahası, helikopterleri kullanan pilotlar da YPG/PKK teröristleriydi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır" açıklamasını yaptı.

TERÖRİSTLERE 'KAHRAMAN' DEYİP BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Duhok kırsalına çakılan helikopterlerin kendilerine ait olmadığında ısrarcıydı. Ancak ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin resmi Twitter hesabı, YPG elebaşı Mazlum Abdi'nin mesajını retweet edip teröristlere 'içten' başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

'NEVRUZ HALAYI'

Milley’in Türkiye tarafından büyük tepki çeken ziyaretinden bir hafta sonra, bu kez de Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı General Michael Erik Kurilla Suriye'nin kuzeyine gitti. Türkiye'nin burnunun dibine gerçekleşen skandal ziyarete dair hiçbir fotoğraf yayımlamayan Amerikan ordusunun resmi internet sitesi ise, aynı günlerde ABD'lilerin eğittiği YPG'li teröristlerin 'mezuniyet töreni'ni paylaştı.

ABD ordusundan yüzbaşı Christopher Messer'in de yer aldığı skandal diploma töreninde çekilen kareleri, günler sonra yayınlanan fotoğraflar izledi. Resmi sitedeki fotoğraflarda, bu kez Amerikan askerlerinin YPG'li teröristlerle halay çektiği görüldü.

ABDden sonra şimdi de Fransa YPGli teröristlere Onur nişanı verdiler

TERÖRİSTLERE ONUR NİŞANI VERDİLER

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Fransa'dan skandal görüntüler geldi. Fransa Senato'su terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG YPJ'nin sözde sözcülerini misafir etti.

Fransız-Kürt Girişimciler Birliği tarafından düzenlenen buluşmada YPJ'nin sözde Sözcüsü Rûksan Mihemed ile YPG'nin sözde Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur madalyası verildi.

ABDden sonra şimdi de Fransa YPGli teröristlere Onur nişanı verdiler

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Öte yandan söz konusu görüşmeyi Avrupa Solu Partisinin Başkan Yardımcısı ve Paris Senatörü Pierre Laurent Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Laurent söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'Bu hafta, Kuzeydoğu Suriye İdari Otoritesi'nden bir heyeti Senato'da ağırlama şerefine eriştim!'

ABDden sonra şimdi de Fransa YPGli teröristlere Onur nişanı verdiler