Dünya Afganistan'da deprem! 2000 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'da deprem! 2000 kişi hayatını kaybetti

08.10.2023 - 11:14 | Son Güncellenme:

Afganistan'da dün meydana gelen deprem sonrası hükümet 2000'den fazla insanın öldüğünü bildirdi.

Afganistan dün yerel saatle 11.00'de meydana gelen 6.3'lük depremle sarsıldı. Yaklaşık 1.9 milyon kişinin yaşadığı tahmin edilen eyalette en az 3 güçlü artçının yaşandığı belirtilirken, birçok binanın hasar gördüğü ve enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl haziran ayında Paktika eyaletinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 2053

Taliban'ın hükümet sözcüsü Zabihullah Mücahit, eski adıyla Twitter olan sosyal medya sitesi X'te deprem sonrası bilançoyu açıkladı. 13 köyde toplam 2053 kişinin öldüğünü belirten Zabihullah, 1240 kişinin yaralandığını toplamda ise 1.320 evin tamamen yıkıldığını aktardı.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan’ın Herat eyaletinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 320'ye ulaştığını açıkladı.

Afganistan’da meydana gelen depremde can kaybı artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Herat eyaletinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında meydana gelen artçı depremler nedeniyle şu ana kadar 320 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı belirtildi. Daha önce bu ildeki yerel kaynaklar ölü sayısının 120 olduğunu açıklamıştı. Yaralananların sayısı konusunda net bir rakam belirtilmezken, kayıp ihbarlarının çoğunun Zindajan ilçesinden geldiği ifade edildi. Depremden etkilenen bölgelerde kurtarma operasyonlarının devam ettiği ve yaklaşık bin 200 ailenin hâlâ enkaz altında olduğu bildirildi.