Dünya AFP servis etti! İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi

AFP servis etti! İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi

14.04.2024 - 02:25 | Son Güncellenme:

İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail'deki hedeflere yönelik kapsamlı İHA operasyonunun başladığını duyurdu. İran'ın kararı sonrası Tahran'da birçok kişi Filistin bayraklarıyla meydanlara çıktı.

İran, İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

MEYDANDA TOPLANDILAR

İran'ın başkenti Tahran’da halk, İran’ın İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldığı saldırıyı coşkuyla kutladı. Filistin meydanında toplanan yüzlerce Tahranlı “Kahrolsun ABD" ve "Kahrolsun İsrail” sloganları eşliğinde Filistin bayrakları taşıdı. Öte yandan gösteride halk, saldırıyı kutlarken Devrim Muhafızları Ordusu’na gerçekleşen saldırı nedeniyle teşekkür etti. Uluslararası haber ajansı AFP, fotoğrafları dünyaya servis etti.

AFP servis etti İranın İsraile saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi

AFP servis etti İranın İsraile saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi

AFP servis etti İranın İsraile saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi

"MESELE SONUÇLANMIŞTIR"

İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İSRAİL ŞAM'DAKİ İRAN'A AİT KONSOLOSLUK BİNASINA SALDIRMIŞTI

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam'daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti.

AFP servis etti İranın İsraile saldırısı sonrası Tahran böyle görüntülendi