Dünya Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü! Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü! Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

08.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

9 aylık bebeği ile aynı odadaydı. Eşi, minik bebeklerini ona emanet edip dışarı çıkmıştı. O ise yardıma muhtaç kızıyla ilgilenmek yerine bilgisayar oyunu oyunuyordu. Minik bebeğin ağlama seslerine önce kayıtsız kalamayan adamın yaptığı hareket herkesin kanını dondurdu. Olaydaki soru işaretleri ise geçtiğimiz günlerde son buldu.

Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - 9 aylık bebeği Brianna ile aynı odadaydı. Eşi dışarı çıkmış, bebeği ise kendisine emanet etmişti. Ancak o, yardıma muhtaç minik kızıyla ilgilenmek yerine bilgisayar oyunu oynuyordu. Bu esnada minik bebek sürekli ağlıyor, o ise kendini oyuna kaptırmış bir halde oyun oynamaya devam ediyordu. Bebeğin ağlaması dakikalarca devam edince kızıyla ilgilenmek yerine sinirlenmeye başlayan 37 yaşındaki baba, hızlıca Brianna'nın yanına gitti ve tüm dünyayı şoke edecek bir eylemde bulundu. Herkesin kanını donduran Benjamin Cole'un yaptıkları tüm dünyaya ayağa kaldıracak, olaylar ancak 20 yıl sonra netliğe kavuşacaktı.

Haberin Devamı

Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

HENÜZ 9 AYLIKTI

ABD'nin güneyindeki Oklahoma eyaletinde yaşayan 37 yaşındaki Benjamin Cole ve eşi çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyordu. Takvimler 2002'nin son günlerini gösteriyordu. Bebekleri henüz dokuz aylıktı ve evin masraflarını karşılamak için kara kara düşünüyorlardı. Baba Benjamin Cole için bilgisayar oyunları tüm sıkıntılardan uzaklaşmak için önemli bir kaçış noktasıydı. Boş vakitlerinde sık sık evde bilgisayar oyunu oynayan baba Benjamin Cole, evde bebekle baş başa kaldığında bile bu davranışına devam ediyordu.

Minik Brianna babasıyla baş başa kaldığında sık sık ağlıyor ancak babası bu ağlamalara kayıtsız kalıyordu. Anne eve döndüğünde ağlayan bebeğini sakinleştirmeye çalışırken baba Benjamin Cole aynı kayıtsızlıkla oyun oynamayı sürdürüyordu. 9 ay boyunca devam eden bu süreç 2002'nin son günlerine yaklaşıldığında ise sona erdi. Bir daha hiçbir zaman Claremore şehrinde Cole ailesinin yaşadığı evden çevreye bir bebek sesi duyulmadı.

Haberin Devamı

AĞLAMA SESİNE ÖNCE KAYITSIZ KALDI

20 Aralık 2002'de minik kızı Brianna ile baş başa kalan baba Benjamin Cole her zamanki gibi en sevdiği oyunu oynamak için bilgisayar başındaydı. Anne evde değildi. Brianna ise babasının yanı başında bir beşikteydi ve pek çok kez olduğu gibi yine ağlıyordu. Baba Benjamin Cole, kızının ağlama sesine her zamanki gibi kayıtsız kalmaya devam ediyordu. Dakikalarca ağlayan Brianna, babasından adeta yardım dileniyordu. Fakat Benjamin Cole, oynadığı bilgisayar oyunundaki sesi bile bastıran ağlama sesine karşı ısrarla tepki vermemeyi sürdürüyordu.

Bebeğin ağlamalarının giderek şiddetlenmesi üzerine sinirlenmeye başlayan baba Cole, sonunda sandalyeden kalktı ve minik kızının yanına gitti. Yapacağı hareket kızının ağlamasını susturmaya yönelik değildi. Elinde ne süt ne de mama vardı. Bebeğin gazını çıkartmaya bile çalışmıyordu. Yaptığı hareketlerle adeta minik kızını öldürmeye çalışıyordu.

Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

KEMİKLERİ AORT DAMARINI YIRTTI

Ani bir hareketle Brianna'yı bacaklarından tutan Cole, bebeğin vücudunun esnek olmasından dolayı onu geriye doğru bükmeye başladı. Babasının kendisine uyguladığı bu hareket yüzünden minik bedeni adeta ikiye katlanmıştı. Bu harekete kadar ağlamaya devam eden dokuz aylık Brianna'nın sesi yavaş yavaş azaldı. Baba Benjamin Cole, kızının ağlamayı bırakması üzerine bebeği beşiğe geri koydu ve bilgisayarda yarıda bıraktığı oyunu oynamaya devam etmek için sandalyesinin yanına doğru gitti.

Haberin Devamı

Baba Cole henüz kızının başına gelenlerin farkında değildi. Minik Brianna'nın ağlamayı kesmesinin sebebi hayatta kalma savaşı vermesi yüzündendi. Babasının ani hareketi yüzünden omurgası ikiye bölünen ve vücudu adeta ikiye katlanan minik bebeğin kemikleri aort damarını yırtmıştı. Baba Cole, kızının acılar içinde hayatta kalmaya çalıştığını görmüyordu bile. Minik kızı feci şekilde can vermişti.

KIRDIĞI DİŞLERİNİ ANNESİNE GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİ

Kısa zaman içinde tutuklanan ve cezaevine gönderilen Benjamin Cole'un dokuz aylık bebeğine yaptığı işkence ABD'yi ayağa kaldırdı. Günlerce, haftalarca konuşulan olay herkesin kanını dondurmuştu. Baba Benjamin Cole'un cezaevindeki günleri de olaylı geçti. En temel hijyenine bile dikkat etmeyen, kendi avukatlarıyla bile sağlıklı bir iletişim kuramayan Cole, hücresinde sistematik bir şekilde aynı doğrultuda hareket ediyor, hatta geçirdiği öfke nöbetlerinden sonra dişlerini kırmaya çalışıyor ve eline gelen diş parçalarının annesine gönderilmesini talep ediyordu.

Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü Cani babanın yaptıkları kan dondurdu

Tam 20 yıl boyunca cezaevinde kalan Cole hakkında karar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cole'un avukatları, cani babanın dış dünyayı algılama güçlü çektiğini, akli dengesinin yerinde olmadığını ve halüsinasyon gördüğünü iddia etti. Cole'un savunmasında şizofreniye bağlı psikolojik rahatsızlık ve çocukken babanın maruz kaldığı istismara bağlı travmatik geçmişin altı çizildi. Ancak mahkeme, Cole'un avukatlarının bu iddialarını kabul etmedi ve caninin 20 Ekim'de idam edilmesine karar verildi. 20 Ekim tarihinde zehirli iğne ile idam edilmesi beklenen ve şu anda 57 yaşında olan Cole'un bir üst mahkemede akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin bir karar alınırsa idam cezasının iptal edilmesi ihtimali ise devam ediyor.