Gündem Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı

Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı

20.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokat, önceki gün art arda depremlerle sarsıldı. Sulusaray ilçesinde peş peşe 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtı

Depremler Tokat ve Yozgat’ın ilçelerinde hasara neden oldu. Hasar tespit çalışmaları sürerken, iki ilde 338 konut, 99 ahır ve 12 caminin depremde zarar gördüğü belirlendi. Panikle kaçmaya çalışan beş kişi de yaralandı. Tokat merkeze 64, Sulusaray ilçesine ise 13 kilometre uzaklıkta bulunan Buğdaylı köyünde büyük yarıklar oluştu.

Haberin Devamı

Deprem sonrası Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından geceyi yurt binaları dışında geçirmek isteyen öğrenciler için çadırlar kuruldu. Kampüste merkezi yemekhane önünde kurulan çadırda kalan öğrencilere uyku tulumları da dağıtıldı.

Daha büyükleri yaşanabilir

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, “Kahramanmaraş depremi sonrası Doğu Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay (KAF) Hattı’na doğru kaydı. KAF’ta kırılmalar meydana geldi ve Tokat bu hat üzerinde. 10 yıl içerisinde bu hatta 7.0 ila 7.5 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 90” diye konuştu. Bölgede 5-6 büyüklüğünde depremler üretebilecek tali faylar olduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal da “Bu tür depremler her zaman beklenmeli” dedi.