Dünya Stadyumda akılalmaz ceza! Taliban yüzlerce kişiye izletti

Stadyumda akılalmaz ceza! Taliban yüzlerce kişiye izletti

17.01.2023 - 16:58 | Son Güncellenme:

Taliban, Afganistan'ı ele geçirdikten sonra aldıkları skandal kararlara bir yenisi daha ekledi. Söz konusu olayda Taliban mensupları tıklım tıklım dolu olan bir stadyumda akıllara zarar bir uygulamaya imza attı.

Stadyumda akılalmaz ceza Taliban yüzlerce kişiye izletti

Afganistan'da son 2 yıldır yönetim Taliban'da. Daha önce 1990'ların sonlarında Afganistan'ı yöneten Taliban yönetimini hiçbir ülke resmi olarak tanımadı.

Haberin Devamı

Bu iki yılda ülkeye birçok yasağı getiren Taliban, halkın üzerindeki baskısını da artırdı. Geçtiğimiz günlerde kadınların okula gitmesini yasaklayan yönetim, bu kez de insanlık dışı bir ceza uygulamasıyla dünya gündemine oturdu.

9 KİŞİ YÜZLERCE KİŞİ ÖNÜNDE 40 DEFA KIRBAÇLANDI

Kandahar ilinin Vali Sözcüsü, Hacı Zaid, gün içerisinde yaptığı açıklamada bölgede bulunan bir stadyumda 9 kişinin kırbaçlandığını açıkladı. Çok sayıda yaşlının ve yerel halkın önünde 9 kişiyi 40'a yakın kırbaç darbesiyle cezalandıran Taliban yetkilileri, bu cezanın uygulanacağı tören için bir de halka davet mesajı gönderdi.

Stadyumda akılalmaz ceza Taliban yüzlerce kişiye izletti

İNSANLARI İZLEMEYE ÇAĞIRDILAR

Söz konusu skandal mesajda ise cezanın nerede olacağı ve nasıl yapılacağına dair detaylar yer aldı. Yine Sözcü Zaid tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

' Uyarı! Bu sabah saat 11.00'de, Kandahar'daki Ahmedshahi Grand Stadyumu'ndaki temyiz mahkemesi tarafından 9 suçlu çeşitli suçlardan mahkûm edildi. Her Müslüman kardeşimiz katılabilir. Gün: Yarın, Salı, Saat: 11:00, Yer: Kandahar Şehri, 2. Bölge, Ahmed Shahi Büyük Stadyumu'

Stadyumda akılalmaz ceza Taliban yüzlerce kişiye izletti

 GEÇEN HAFTA SKANDAL BİR ÖLÜM YAŞANDI

Öte yandan Afganistan’da eski milletvekili Mürsel Nebizade ve koruması başkent Kabil’deki evinde geçtiğimiz cumartesi günü kimliği belirsiz kişilerce vurularak öldürüldü.

KABİL'DE KALAN AZ SAYIDAKİ KADIN VEKİLDEN BİRİYDİ

Polis, Nebizade ve korumasının, Cumartesi günü saat 03:00 sularında aynı odada vurularak öldürüldüğünü, saldırıda kardeşi ve ikinci bir güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirdi. Üçüncü güvenlik görevlisinin ise olay yerinden para ve mücevherlerle kaçtığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmaların sürdüğü ifade edildi. Nebizade, Ağustos 2021’de Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinin ardından Kabil’de kalan birkaç kadın milletvekilinden biriydi.