Dünya Alevler, Yunan adalarına yayılıyor

Alevler, Yunan adalarına yayılıyor

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın Rodos Adası’nda 40 bin kişinin tahliyesine neden olan büyük orman yangınlarını söndürmek için çalışmalar sürerken, Eğriboz (Euboea) ve Korfu adalarında da orman yangınları çıktı.

Alevler, Yunan adalarına yayılıyor

Pazar akşamı geç saatlerde Yunanistan’ın Acil Durum İletişim Servisi, Korfu’nun Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia ve Sinies bölgelerindeki insanlara tahliye emri verdi. 12 yerleşim biriminin boşaltıldığı belirtilirken, adanın kuzeybatı kıyısındaki Nissaki sahili gibi birkaç kıyıdan teknelerle tahliyelerin gerçekleştirildiği bildirildi. Kuzey Korfu Belediye Başkanı Yorgos Mahimaris, “Zor bir durum, yangın Megulas bölgesinde ilk evlere ulaştı”dedi.

Haberin Devamı

Alevler, Yunan adalarına yayılıyor

‘Köyleri boşaltın’

Bir itfaiye sözcüsü, düne kadar Korfu’dan 2.400 ziyaretçi ve yerlinin tahliye edildiğini söyledi. Eğriboz’da yetkililer güneyde yangının ilerlediği 4 köyün sakinlerine Karystos kasabasına gitmelerini söyledi. Öte yandan, Yunanistan’da itfaiyeciler, 64’ü yazın en sıcak günü olan pazar başlayan ve ülke çapında devam eden 82 orman yangınıyla mücadele ediyor. Geçen hafta Yunanistan’da sıcaklığın birçok bölgede

40 derecenin üzerine çıkması da yangınlarda etkili olurken önümüzde günlerde ülkede daha sıcak günler bekleniyor. Bu arada Rodos’tan 95 turist ve yatlar Marmaris’e geldi. 

Alevler, Yunan adalarına yayılıyor

Türk uçakları 138 sortiyle 414 ton su atımı yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yunanistan’a yardım için gönderilen hava ekibinin 2 uçak ve 1 helikopterle yangınla mücadelesinin devam ettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Yunanistan’da devam eden orman yangınlarına yardım amacıyla gönderilen hava araçlarımız tarafından iki günün sonunda toplam 138 sorti yapıldı, 414 ton su atımı gerçekleştirildi” denildi.