Dünya Almanya ve Fransa’da sel alarmı!

Almanya ve Fransa’da sel alarmı!

03.01.2024 - 09:33 | Son Güncellenme:

Almanya ve Fransa, yüksek sel alarmı seviyesini hala düşürmedi. Önümüzdeki birkaç saat içinde bölgede 15 ila 30 milimetre arasında yağmur bekleniyor.

Almanya ve Fransa’da sel alarmı

Almanya ve Fransa sel riskine karşı alarmda kalmayı sürdürüyor. Gelecek birkaç saat içinde bölgede 15 ile 30 milimetre arasında yağış bekleyen İki ülkenin meteoroloji servisleri su seviyesinin hızla yükselebileceği riski konusunda uyarıda bulunuyor.  

Haberin Devamı

Fransa'daki on departmanda yüksek alarm uyarısı uzatılırken ülkenin kuzeyindeki Pas-de-Calais departmanı iki ay içinde ikinci kez kırmızı alarma geçti.

İlk olarak kasım ayında Saint-Omer yakınlarındaki Blendecques sakinleri, şiddetli yağışlar ve kasabanın içinden geçen Aa nehrinin bir kolunun taşması sonucu evlerini boşaltmak zorunda kalmıştı.

Pas-de-Calais'deki Bourthes ve Lumbres köyleri de daha önce görülmemiş sel baskınlarına maruz kaldı. Gece boyunca etkili olan şiddetli sağanak yağışlar da Lys ve Hem nehirlerinin taşmasına neden oldu.

Almanya'da Saksonya-Anhalt, Thüringen ve Aşağı Saksonya bölgeleri de aşırı yağışlar nedeniyle alarma geçen bölgeler arasında.

Birçok yerde, nehirden ya da denizden gelen suların çok alçak arazilere taşmasını engellemek için inşa edilen bentler tehlikeli bir şekilde ıslanmış durumda.

Haberin Devamı

Ülkenin kuzeybatısındaki Hunte Nehri'nin taşması Oldenburg şehrinde kurulan bentlerin yumuşaması ve dengesiz hale gelmesine neden olmuş durumda.