Dünya ‘Annem beni yok etmek istiyor’

‘Annem beni yok etmek istiyor’

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özbekistan’da şirketlerine el konan, Devlet Başkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara, başına gelenlerden dolayı annesini sorumlu tutmasının ardından ortadan kayboldu

‘Annem beni yok etmek istiyor’

Özbekistan’da Devlet Başkanı İslam Kerimova’nın ailesinde yaşanan tartışmalar filmleri aratmayan bir boyuta ulaştı. Devlet Başkanı’nın “Asya’nın en güçlü kadını” olarak adlandırılan kızı Gülnara Kerimova, kendisine yapılan “saldırılardan” annesini sorumlu tuttu.
Geçtiğimiz ay Kerimova’nın televizyonları, radyoları ve butikleri yetkililer tarafından kapatılmıştı. Kerimova, cıva ile kendisini zehirlemeye çalıştıklarını açıklamıştı. Olayların ardında Gülnara’nın babasının yerini almasına karşı çıkan istihbarat şefi Rüstem İnoyatov’un olduğu iddia edilmişti.

Türkiye’den kaçakçılık
Önceki gün Kerimova, Twitter’dan, hayır işleri yapan vakfını kapatmak zorunda kaldığını ve vakıfta çalışanların gözaltına alındığını duyurdu. Kerimova, başına gelenlerin sorumlusunun ise first lady Tatyana Kerimova olduğunu açıkladı. Gülnara, ekim ayında kuzeni Akbarali Abdullayev’in gözaltına alınmasını engellediği için annesinin “kendisini yok etmeye yemin ettiğini” söyledi. Zira Abdullayev, teyzesinin ‘karanlık işleri’ hakkında çok şey biliyordu. ‘UzNews.net’ sitesinde yayımlanan açıklamasında ise Kerimova, annesinin özel jetlerle gizlice Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden ucuz mal getirip ‘yasadışı ithalat’ yaptığını iddia etti. Bu tweet’inden kısa bir süre sonra Kerimova’nın Twitter hesabı kapandı. Kerimova’nın kayboluşu, gözaltına alındığı ya da bir şekilde hapis tutulduğu yönünde spekülasyonlara neden oldu. Daha önce Başkan’ın öz yeğeni Cemşid Kerimov, 2002’de aile ile anlaşmazlığa düşünce psikiyatrik tedaviye zorlanmış, 5 yıl sonra ise ortadan kaybolmuştu.