Dünya Arjantin’de sene başından bu yana 40 kişi dang hummasından öldü

Arjantin’de sene başından bu yana 40 kişi dang hummasından öldü

23.04.2023 - 13:58 | Son Güncellenme:

Arjantin'de dang humması vakalarının azalmaya başladığını bildiren Sağlık Bakanlığı sene başından bu yana 40 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Arjantin’de sene başından bu yana 40 kişi dang hummasından öldü

60 binden fazla vaka tespit edildiğini de açıklayan bakanlık, kapı ve pencerelere sinek teli ve böcek kovucu kullanımı başta olmak üzere, üreme alanı olarak işlev görebilecek su kaplarının kaldırılması da dahil, sivrisinek karşıtı önlemlerin artırılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Biyolog Marianela Garcia Alba, dünyada ve Arjantin’de hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sivrisineklerin sayılarının çoğalabileceğini, ülkenin güneyine doğru yayılmaya devam ettiğini kaydetti.

BASKIN TÜR ÜRETİLECEK

Biyologlar, laboratuvarlarda radyasyonla DNA hasarı verdikleri binlerce sivrisineği, larvalarının yaşayamayacağı umuduyla serbest bırakıyor. Bununla radyasyona maruz kalan sivrisinekler baskın tür haline getirilerek dang hummasının yayılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

BELİRTİLERİ AÇIKLANDI

 Arjantin'de görülen humma, Aedes aegypti türü sivrisinekler tarafından yayılıyor ve enfekte ettiği kişilerde yüksek ateş, baş ağrısı, mide bulantısı ve eklem ağrılarına neden oluyor.