Dünya Aşırılıkçı Yahudilere ABD’den yaptırım kararı

Aşırılıkçı Yahudilere ABD’den yaptırım kararı

02.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören başkanlık kararnamesini imzaladı.

Aşırılıkçı Yahudilere ABD’den  yaptırım kararı

Kararnameye göre, Batı Şeria’da Filistinlilere şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimciler, yaptırıma maruz kalacak. Yaptırım listesine dahil edilenler, Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD’deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak. Bir Beyaz Saray yetkilisi, 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

GAZZE’DE AÇLIK TEHLİKESİ

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Acil Durum Direktörü Mike Ryan, Gazze’de açlık tehlikesine dikkat çekti. Ryan, “Gazze’deki insanlar çaresiz durumda. Bu çaresiz insanların kamyonlardan yiyecek aldığını konuşuyoruz. Gazze halkı açlıktan ölüyor. Gazze’dekiler uçurumun eşiğine itilen bir halk ve onlar bu çatışmanın tarafı değiller” dedi.

ABD düğmeye bastı!

Suriye’nin güney sınırındaki ABD üssüne yapılan saldırıya verilecek karşılık konusunda Amerikan yönetimi ‘düğmeye bastı’. CBS News’in aktardığı habere göre, ABD’nin yapacağı misilleme kararlaştırıldı ve Irak ile Suriye’de birçok noktaya yapılacak saldırılar konusunda onay verildi. İki ülke sınırları içerisindeki İran bağlantılı örgütler ve tesisler hedef alınacak.

Haberin Devamı

Kızıldeniz’de kriz bitmiyor

Yemen’de İran destekli Husilerin Kızıldeniz’deki gemilere yönelik saldırıları devam ediyor. Husiler, Kızıldeniz’de İsrail limanlarına doğru yol alan ABD’ye ait bir ticari gemiyi vurduklarını duyurdu. Ancak vurulan geminin İngiliz firmaya ait KOI isimli gemi olduğu öğrenildi. ABD ve İngiltere ise Yemen’in kuzeybatısındaki Sada kentinin kuzeyini hedef aldı. ABD ordusu, İran’a ait üç insansız hava aracı ve Yemen’in Tahran destekli Husi isyancıları tarafından ateşlenen bir balistik füzeyi düşürdüğünü açıkladı.