Dünya Avrupalı ırkçıların zirvesi!

Avrupalı ırkçıların zirvesi!

21.01.2017 - 14:25 | Son Güncellenme:

Almanya Koblenz'deki konferansa göçmen ve İslam düşmanı Fransız Le Pen, Hollandalı Wilders, Almanya'dan AfD lideri Petry, İtalyan Salvini ve Avusturyalı Vilimsky katılıyor. Dışarıda ise yüzlerce kişi ırkçıları protesto ediyor.

Avrupalı ırkçıların zirvesi

Kendilerine Özgürlükler ve Uluslar Avrupası (ENF) grubu adını veren Avrupa'daki aşırı sağ partilerin liderleri, Almanya'nın Koblenz kentinde buluştu. Konferansı seçilmiş gazeteciler izleyebiliyor.

Haberin Devamı

Zirvede kürsüye çıkan isimler, göçmen ve İslam düşmanı. Fransız Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, Almanya'daki Neo-Nazilerin partisi AfD'nin lideri Frauke Petry, Hollanda Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders ile İtalya Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini konferansta konuşacak politikacılar. Avusturya'yı ise Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Sekreteri Harald Vilimsky temsil ediyor.

Kürsüye ilk çıkan isim, Fransa'da önümüzdeki aylarda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak Le Pen oldu. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının domino efektine yol açacağını savunan Marine Le Pen, "Bir dünyanın çöküşüne, diğerinin doğuşuna tanıklık ediyoruz" dedi.

Alman AfD, iki hafta önce yaptığı açıklamada Le Pen ve Salvini'nin katılımında bazı çekinceleri olduğunu duyurmuştu.

Avrupalı ırkçıların zirvesi

'BİR DAHA ASLA, FAŞİZM!'

Haberin Devamı

Aşırı sağcıların buluşmasına karşı protestolar var. Yüzlerce kişi ırkçıların zirvesine karşı sokaklarda buluştu, yolları kapattı.

Büyük bir pankartta yazanlar dikkat çekici: 'Bir daha asla, Faşizm!' Göstericilerin birinin elinde taşıdığı afişte ise 'Koblenz rengarenk, kahverengi değil' yazıyor.

Avrupalı ırkçıların zirvesi

TEKMİLİ BİRDEN TÜM FAŞİSTLER

Avaaz adlı grup ise, dünya tarihine adlarını kanla yazdırmış faşist liderler Hitler, Mussolini, Stalin, Franco ve Petain'in dev fotoğraflarını tarihi Deutsches Eck heykelinin önüne koyarak, ırkçıların zirvesini protesto etti.

Koblenz'de dün akşam da tren istasyonu önündeki meydanda toplananlar, müzik eşliğinde dans ederek ve sloganlar atarak kent merkezine yürümüştü.

Halihazırda Almanya'da Neo-Nazi AfD'nin oy oranı yüzde 15.

ABD'de Donald Trump'ın seçilmesiyle cesaret kazanan Avrupa'daki aşırı sağcılar, bu yıl gerçekleşecek seçimlerde başarılı olmayı umuyor.