Dünya Avusturya Büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı

Avusturya Büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı

29.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avusturya’da kurulan “Dini Saikli Siyasal Aşırıcılığa Yönelik Avusturya Dokümantasyon Merkezi”nin, ülkedeki Müslümanlara ait 600 cami, eğitim merkezi gibi çeşitli kurumların detaylı bilgilerinin yer aldığı bir tür “dijital harita”yı kamuoyuyla paylaşması, Ankara’nın tepkisini çekti. Bunun üzerine Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve Türkiye’nin tepkisi dile getirildi.

Avusturya Büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı

ECEM TOPLAR Ankara - İktidardaki merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi koalisyonu öncülüğünde kurulan merkezin, Viyana Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ednan Aslan’ın ekibine yaptırdığı çalışmada, harita üzerinde Müslümanlara ait cami, eğitim kurumu gibi çeşitli kuruluşlar işaretlenip, hangi çatı derneğine bağlı oldukları, dünya görüşleri, yöneticileri ve adresleri gibi bilgilere yer verildi. Ayrıca ülkede Müslüman Türklere ait 3 çatı derneğine yönelik araştırma da tanıtıldı. Aslan, cami ve derneklere ait bilgilerin yer aldığı haritanın Müslümanları potansiyel şüpheli olarak göstermek için yapılmadığını, tam anlamıyla tamamlanmayan çalışmanın derneklerdeki olumlu ve olumsuz yanları gösterdiğini, hangi derneğin entegrasyona ne kadar katkı sağladığına işaret edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise, son durumun kaygıyla izlendiğini, gerekli hukuki adımların atılacağını ifade etti.