Dünya Ay... Ay... Ay... En derin şüphe

Ay... Ay... Ay... En derin şüphe

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin uzay dairesi NASA, bu yıl Ay’a 4 astronotunu gönderecekti.

Ay... Ay... Ay... En derin şüphe

Ancak astronotların giysileri ve araçlarla ilgili sorunlar nedeniyle “Artemis III” adlı Ay’a iniş planının 2026 yılına ertelendiği açıklandı. Bu erteleme de X’de (Twitter) komplo teorilerini alevlendirdi. Komplo teorileri şu şekilde: “NASA astronotları 1969’da Ay’a inmedi, hiçbir zaman da bu iniş gerçekleşmedi. Bugün Ay’a inemeyen NASA o gün nasıl indi ki? Ay’a inilebilecek araçlar bile yok. Bugüne kadar hiçbir ülkenin insanları Ay’a inmedi.”

Haberin Devamı

‘Büyük sahtekârlık’

“ABD 1969’da uzay yarışında önde olduğunu göstermek için astronotlarının Ay’a indiği yalanını uydurdu. Astronotların Ay’a inmiş gibi fotoğrafları çekilerek dünya kandırıldı. Ay’a iniş yalanı, tarihin en büyük sahtekârlıklarından biri. O fotoğraf ortamı da stüdyoda,”2011: Bir Uzay Destanı” filminin yönetmeni Stanley Kubrick tarafından yönetildi. NASA artık o kadar beceriksiz ki bir sahte Ay’a iniş senaryosu bile geliştiremiyor.” Tabii NASA tüm bu iddiaları yalanlıyor, kendine göre Ay’a inildiğine dair kanıtlar gösteriyor.

Ne biliyoruz?

 ABD’nin verdiği bilgiler doğrultusunda dünyanın bildiği şu: “Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) astronotlarından Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, 20 Temmuz 1969’da Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu. İnişten 6 saat sonra Armstrong, Ay yüzeyine ilk adımı attı. Üçüncü astronot Michael Collins ise bu sırada Ay yörüngesinde Armstrong ve Aldrin’i taşıyan modülle bir araya gelmek için beklemedeydi. Görevin üç üyesi de sekiz gün uzayda kaldıktan sonra dünyaya döndü. 1969 - 1972 arasında da astronotlar beş ayrı görevde Ay’a iniş yaptı.”

Haberin Devamı

Komplo teorisyenlerinin dayandığı nokta ise o tarihte Ay’a inebilen NASA’nın teknolojik gelişmeye rağmen bir daha neden Ay’a inemediği şeklinde!