Dünya Bakan Fidan Brüksel’de NATO zirvesine katıldı

Bakan Fidan Brüksel’de NATO zirvesine katıldı

29.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Bakan Fidan Brüksel’de NATO zirvesine katıldı

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ortak savunmanın nasıl güçlendirileceği, Ukrayna’ya desteğin arttırılması ve ortaklığın derinleştirilmesi konularını ele alacakların söyledi. Bugün de devam edecek olan toplantıda Ukrayna-Rusya savaşının son durumu ve Gazze’deki insanlık dramının ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

Önemli görüşmeler

Bakan Fidan, NATO Karargahı’nda toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Fidan görüşmede, “Bugün NATO Bakanlar Toplantısı’na katılmak için buradayız ve gündemimizde çok önemli konular var. Çok samimi ve net görüşmelerde bulunacağımızdan eminim. Dostluğumuza ve iş birliğimize gerçekten değer veriyoruz” diye konuştu.

Blinken ise “Birkaç hafta önce Ankara’dayken çok güzel istişareler gerçekleştirdik. Bugün bunların devamını getirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Blinken, “Açıkçası Gazze’de hepimizin mücadele etmeye çalıştığı bir kriz var. (NATO’nun) Haziran ayındaki zirveye ve 75. yıl dönümüne doğru ilerlerken, İsveç’in katılımı da dahil olmak üzere NATO olarak birçok meselemiz var. Diğer konuların yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden saldırganlığı da var. Tüm bu konulara dair bakış açılarımızı paylaşma fırsatı bulduğum için müteşekkirim. Önemli, çok değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile yaptığımız iş birliği için müteşekkirim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fidan, zirve kapsamında Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile de bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze’deki son durum ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de ele alındı.

Fidan, BM toplantısına gidiyor

ANKARA Milliyet - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki son gelişmelerin ele alınacağı BM Güvenlik Konseyi oturumuna katılmak üzere bugün New York’a gidiyor. Fidan’ın ziyareti sırasında bir dizi temasta bulunması bekleniyor.