Dünya Bakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü

Bakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü

29.07.2023 - 12:54 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile düzenlenen basın toplantısında iki ülke arasındaki ortaklığa dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada ikili ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Fidan, 'Sayın mevkidaşım ile Kore'de imzalanan ateşkesin yıldönümü kapsamında bugün görüşüyoruz. Kore'de hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. dedi.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ 15 MİLYAR DOLAR'

İki ülke arasındaki stratejik ortaklığa değinen Fidan, 'Kore'yi değerli bir ortak olarak görüyoruz. Kore, Asya-Pasifikte ikinci büyük ortağımız. 2022'de ticaret hacminde yaklaşık 10 milyar dolara yaklaştık, hedefimiz 15 milyar dolara yaklaşmak.

Son yıllarda ülkemizde gerçekleştirilen mega projelerde Koreli şirketlerin katkısı var bugün ayrıca savunma sanayi enerji ve turizm iş birliğimizi de ele alma fırsatı bulduk. Altay tankı bu konuda önemli bir etken oldu' değerlendirmesinde bulundu.

SEUL'E HAFTADA 11 SEFER

Açıklamalarının devamında Fidan, pandemi sonrası Kore'nin Türkiye'ye yönelik bir vize yaptırımı uygulamadığını hatırlatarak 'THY'nin Seul'e haftada 11 olan sefer sayısını artırmak istediğimizi söyledik. Az sonra Park Jin ile bölgesel sorunları konuşmaya devam edeceğiz. Kuzey Kore ile ilgili gelişmelerde gündemimizde. Kore Yarım Adası'nda kalıcı barışın tesisini arzu ediyor ve destekliyoruz. Değerli meslektaşıma ziyareti için çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.