Dünya 'Bebek benden değil' işkencesi! Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

'Bebek benden değil' işkencesi! Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

30.11.2022 - 06:57 | Son Güncellenme:

Kocasından boşandıktan sonra kendisini tamamen işine veren 27 yaşındaki genç kadın, karşısına çıkan 35 yaşındaki adamla birlikte hamile olduğundan habersiz hiç beklemediği bir aşka yelken açtı. Ancak işler hiç de yolunda gitmedi, hatta evliliğindekinden bile daha kötü günler yaşadı. Yaşadıkları, "Bunu yapan insan olamaz" dedirtecek türden.

Bebek benden değil işkencesi Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere'nin güneybatısındaki Bournemouth bölgesinde yaşayan 27 yaşındaki Isabelle Irish, bir süre önce boşandığı kocasından sonra kendi ayakları üzerinde durmak için bahçıvanlık yapmaya başladı. Çocukluğundan beri kendisini her kötü hissettiğinde soluğu yeşilliklerin arasında alan Irish, yeni işi sayesinde tekrar enerjisini topladı, kısa zamanda başından geçen evliliğin kötü izlerini sildi ve hayatında yeni bir sayfa açtı. Ancak başına geleceklerden habersizdi. Boşandıktan kısa bir süre sonra hayatına girecek olan ve kendisinden 8 yaş büyük olan Asa Davison, hayatını tamamen değiştirecekti. 

Haberin Devamı

Bebek benden değil işkencesi Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

'BENİ ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ HİSSETTİRDİ'

Takvimler 2019'un Aralık ayını gösteriyordu. Yılın bitmesine sayılı günler kala erkek arkadaşı Davison ile flörtleşmeye başlayan Isabelle Irish henüz hamile olduğunu bilmiyordu. Davison ile ortak arkadaşları aracılığıyla tanışmışlardı. Kısa zaman içinde aralarındaki çekime karşı koyamamışlar, hatta aynı ev içinde yaşamayı bile düşünmeye başlamışlardı. Irish, Davison ile yeni tanıştıkları döneme dair şunları söyleyecekti:

"Kötü bir evlilikten sonra kendimi tamamen işe vermiştim. Duygusal boşluktaydım. Karşıma çıkan Asa beni çok özel ve değerli hissettirmişti. O güne kadar bende böyle güzel duygular uyandıran bir erkekle birlikte olmamıştım. Kısa zaman içinde ne kadar iyi anlaştığımızı görünce ben de çok şaşırdım."

DOKTOR 2 AYLIK HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Günler ilerledikçe Isabelle Irish de yaşadıkları bu tatlı günlerin mutluluğu içinde adeta sarhoş olmuştu. Ancak her banyoya girdiğinde vücuduna bakıyor ve anlam veremediği bir şekilde kilo aldığını fark ediyordu. Yeni erkek arkadaşıyla henüz birliktelik yaşamamışlardı. Irish, her geçen gün daha da çok kilo almaya başlayınca durumdan büyük bir endişe duydu. Bir hastalığı olduğunu düşünüp doktorun kapısını çalan genç kadın, hastaneden çıktığında büyük bir şaşkınlık içindeydi. Doktor ona iki aylık hamile olduğunu söylemişti. Birlikte olduğu son adam ise yeni erkek arkadaşı Asa Davison değil, eski kocasıydı. Yani genç kadın, karnında boşandığı eski kocasının bebeğini taşıyordu.

Haberin Devamı

Bebek benden değil işkencesi Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

'KARNINDAKİ BEBEĞİN VE SENİN YANINDA OLACAĞIM'

27 yaşındaki genç kadın, yalnızca birkaç haftadır tanıdığı ancak çok güvendiği Davison'a karşı dürüst olup olmama konusunda büyük bir ikileme düştü. Karşısındaki adam sıcakkanlı ve sempatik davranışları nedeniyle ona karşı tamamen dürüst olmaya karar verdi. Hamile olduğunu ancak bu bebeğin babasının eski kocası olduğunu korkarak Davison'a söyleyen Irish, hiç beklemediği bir tavırla karşılaştı. Karşısındaki adamın, ilişkilerini sonlandıracağını hatta kendisine şiddet uygulayacağını düşünmüştü ama yanıldı. Çocuğu dünyaya getirmek istediğini söyleyen Irish'in elinden tutan yeni erkek arkadaşı şu cevabı verdi: "Her şey yoluna girecek. Karnındaki bebeğin ve senin her zaman yanında olacağım."

Yeni erkek arkadaşının bu pozitif tavırları Irish'i etkiledi. Bu durumdan aldığı güçle eski kocasını arayan kadın, beklediği gibi ondan ise şu cevabı aldı: "O benim değil senin bebeğin. Hiçbir şeyden sorumlu değilim." Eski kocası ve yeni erkek arkadaşının tavırlarını birbiriyle kıyaslayan Irish doğru bir karar verdiğine inanıyordu. Ancak çok geçmeden hayatının en büyük hatasını yaptığını çok acı bir şekilde öğrenecekti.

Haberin Devamı

ASLINDA İÇTEN İÇE ÖFKE DOLUYDU

Davison'ın verdiği güven sayesinde adamın yanına taşınma kararı alan Isabelle Irish, karnı büyümeye başlayınca çalıştığı iş yerinden ayrıldı ve tamamen Davison'ın evinde dinlenmeye başladı. Evin temizlik işleriyle kendisi ilgilenen Davison, yemekleri yapıyor ve adeta genç kadının bir dediğini iki etmiyordu. Sık sık kontrollere giden hamile sevgilisini hastanede bile yalnız bırakmayan Davison, doğru bir partner profili çiziyordu. Ancak aslında içten içe durum çok daha başkaydı. 35 yaşındaki adam her ne kadar partnerine karşı pozitif bir imaj çizse de aslında doğacak bebeğin kendisine ait olmaması fikrine bile tahammül edemiyordu. Sevgilisinin eski kocasını kıskanan adam zaman içerisinde gerçek hislerini genç kadına da tartışmalar sırasında söylemeye başladı. Bir tartışmanın ortasında sevgilisinin sözlerine kırılan genç kadın, asıl büyük şoku ise hamileliğinin beşinci ayında yaşadı.

Haberin Devamı

ULTRASON GÖRÜNTÜLERİNİ ATEŞE VERDİ

Birlikte gittikleri beşinci ay kontrolü sonrasında eve giden çift, salonda tartışmaya başladı. Öfke kontrolünü kaybeden Davison, genç kadının ultrason görüntülerini çakmak yardımıyla ateşe verdi. Genç kadın şok içindeydi. O anları şöyle anlattı:

"Hamileliğimin altıncı ayına girmek üzereydim. Strese girip bebeğe zarar vermek istemedim. Ancak bu davranışı kafamda çok ciddi soru işaretlerine yol açtı. İçimde kötü bir his vardı. Yanlış anlamış olmayı diliyordum."

Bu kavgadan sonra Davison günden güne daha da saldırganlaşmaya başladı. Evin içinde adeta terör estiren 35 yaşındaki adam, hamile kadına sık sık bebeğin kendisinden olmadığını hatırlatarak kıskanç tavırlar sergiledi. Takvimler 2020'nin Mayıs ayını gösterdiğinde ise evde yaşanan bir olay genç kadının hayatındaki en büyük acıya sebep oldu.

Bebek benden değil işkencesi Akılalmaz dakikaları gözyaşlarıyla anlattı

'BEN BAYILANA KADAR KARNIMA DEFALARCA VURDU'

O ana kadar aralarındaki kavga çoğunlukla sözlü bir şekilde olurken, 2020'nin Mayıs ayının son günlerinde yaşanan büyük kavgada Davison tamamen kontrolünü kaybetti. Karşısındaki 7 aylık hamile sevgilisini duvara doğru iten adam öfke içinde Irish'e küfürler etmeye başladı. Isabelle Irish'in canı hem fiziksel hem de duygusal açıdan yanıyordu. O korkunç anı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Beni yakaladı ve karnıma doğru bastırarak duvara doğru itti. Acı içinde yere düştüm. Ona durması için bağırdım. Etrafa zarar vermeye başladığında tüm gücümü topladım ve olabildiğince hızlı bir şekilde evi terk ettim."

Ancak Davison'ın yaptıkları bunlarla da sınırlı değildi. Acılar içinde yola kendini atan Irish, kısa bir süre sonra yere yığıldı. Davison onu yakaladı ve yolun karşısına sürükledi. Genç kadın, yaşadığı dehşeti şu sözlerle ifade etti: "Karnımda sert bir yumruk hissettim. Sonra yumruğu yüzüme doğru geldi. Ben bayılana kadar karnıma defalarca vurduğunu hatırlıyorum."

'ONU MAHKEMEDE GÖRÜNCE MİDEM BULANDI'

Genç kadının yolun ortasında bayılmasından sonra ortalıktan kaybolan Davison, bir arkadaşının evine sığındı. Isabelle Irish ise ıssız sokakta yapayalnız kalmıştı. Kendine geldiğinde acılar içinde bir kapıyı çalan kadın, komşusunun yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Bebeğini kaybeden genç kadın, hastaneye gelen polis ekiplerine Davison'dan şikâyetçi olduğunu söyledi. Kafasına aldığı darbeler yüzünden beyin sarsıntısı geçiren, karnına aldığı yumruklar yüzünden 7 aylık bebeğini kaybeden Irish, arkadaşlarının yardımıyla ancak birkaç gün sonra sakinleşebildi. Polis ise bu zaman diliminde Davison'ı bir arkadaşının evinde saklanırken buldu ve tutukladı.

Ülkeyi ayağa kaldıran olay kısa zaman pek çok kişinin tepkisini topladı. Mahkemeye çıkartılan Davison, genç kadına kasten fiziksel zarar vermekten ve kadının karnındaki çocuğu öldürmekten suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Isabelle Irish, mahkeme kararı sonrasında basın mensuplarına ağlayarak, "Açıkçası onun mahkemede pişmanlık duyduğunu söylemesini bekliyordum ama bunu yapmadı. Kendini beğenmiş tavırlar içindeydi. Onu mahkemede bu şekilde görünce midem bulandı" diye konuştu.

Ultrason görüntülerini ateşe veren Davison'dan o an ayrılması gerektiğini söyleyen ve büyük bir hata yaptığını kabul eden genç kadın, "Keşke o anda kendime güvenseydim ve bunun bir işaret olduğunu düşünseydim. Kötü bir evlilik sonrasında çok daha kötü bir birliktelik yaşadım. Artık bunları arkamda bırakmaya çalışıyorum" dedi.