Dünya Bernard Arnault ‘taht oyunlarını’ başlattı

Bernard Arnault ‘taht oyunlarını’ başlattı

13.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin kişisi olan Bernard Arnault, kızı Delphine Arnault’ı Christian Dior’un başına getirirken, bu atamanın iş insanının 5 çocuğu arasında “güç savaşına” neden olması bekleniyor.

Bernard Arnault ‘taht oyunlarını’ başlattı

Dünyanın en zengin kişisi olan Bernard Arnault, en büyük kızı Delphine’i sahip olduğu 382 milyar euro değerindeki lüks eşya imparatorluğu LVMH’de yer alan en büyük ikinci marka olan Christian Dior’u yönetmesi için atadı. Aralık ayında 205 milyar dolarlık servetiyle Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ı geçerek dünyanın en zengin kişisi olan Arnault, şu anda Louis Vuitton’un başkan yardımcısı olan Delphine’in 1 Şubat’tan itibaren Dior’un CEO’su ve başkanı olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Rekabeti seviyor

Daha önce “Financial Times”a verdiği bir röportajda “rekabeti çok sevdiğini” dile getiren ve Louis Vuitton’da satış rekorları kırılmasını sağlayan Delphine’in Dior gibi LVMH’nin en büyük markalarından birinin başına geçmesi, gruba bağlı markalarda üst düzey pozisyonlarda çalışan 4 kardeşiyle arasındaki mücadeleyi körüklemesi bekleniyor. Delphine’in erkek kardeşi Antoine geçen ay LVMH’yi ve Arnault’ın servetini kontrol eden holdingin başına getirilmişti. Toplamda 5 çocuğu olan Arnault’ın ikinci eşi Helene Mercier’den olan Alexandre Arnault “Tiffany” markasında, Frederic Arnault “Tag Heuer”de, Jean Arnault ise “Louis Vuitton”un saat bölümünde yönetici konumunda yer alıyor. Bazı analistler, Arnault’ın çocukları arasında, medya patronu Rupert Murdoch’un çocukları veya başarılı TV dizisi “Succession”da yer alan “Roy” ailesindeki mücadeleye benzer bir güç savaşının olabileceğini söyledi.