Dünya Biden 30 sene geriye gitti! Ölen Fransa lideriyle konuştuğunu öne sürdü

Biden 30 sene geriye gitti! Ölen Fransa lideriyle konuştuğunu öne sürdü

06.02.2024 - 16:27 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, 1996 yılında hayatını kaybeden Fransa lideri ile konuştuğunu belirtti ve aralarında geçen 'sohbeti' destekçileriyle paylaştı.

Biden 30 sene geriye gitti Ölen Fransa lideriyle konuştuğunu öne sürdü

2020 yılında ABD Başkanlık Seçimlerini yüzde 51.3 alarak kazanan Joe Biden o dönem yaşı nedeniyle eleştirilerin odağı haline geldi. Birçok siyasetçi Biden'ın görev süresini bitiremeyeceğini, hatta yaşamını bile yitireceğini öne sürdü. Joe Biden ise bu dört yıllık süreçte peş peşe gaflar yaparak eleştirilerin çoğalmasına neden oldu. Bir dönem sık sık boşlukla tokalaşan Joe Biden'ın konuşmaları öncesi söyleyeceği cevaplar, atacağı adım sayısı dahi eline verilerek yönlendirildi. Bu yönlendirmelerin yanı sıra 2023 yılından itibaren Biden birçok defa yere düştü. Yürürken, bisiklete binerken ve merdiven çıkarken sık sık düşen ABD Başkanı, dünya medyasında kısa sürede manşet oldu.

Haberin Devamı

Biden 30 sene geriye gitti Ölen Fransa lideriyle konuştuğunu öne sürdü

HEM ÜLKEYİ HEM LİDERİNİ KARIŞTIRDI

Görev süresi boyunca Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ve Orta Doğu'daki savaşa tanıklık eden Biden, Kasım ayında yapılacak olan seçimler için de mesaiye başladı. Bu bağlamda Nevada'da konuşan Biden, Fransız lider, Emmanuel Macron'u 1996'da ölen eski Fransa başkanı Francois Mitterrand'la karıştırdı.

81 yaşındaki Biden, Cornwall'daki toplantıda "Almanya'dan Mitterrand Amerika geri döndü" ifadesini kullanan Biden daha sonra Almanya'yı Fransa olarak düzeltti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya'dan, yani Fransa'dan Mitterrand bana baktı ve "ne kadar süre daha buradasın" dedi"

Beyaz Saray tarafından yayınlanan resmi yazılı açıklamada Mitterand yerine "Macron" ifadesi kullanıldı. Mitterrand 1981'de Fransa cumhurbaşkanı oldu ve 1995'e kadar görevde kaldı. Macron ise 2017'de 39 yaşında seçildi ve Fransa'nın Napolyon'dan bu yana en genç devlet başkanı oldu.

Haberin Devamı

Biden 30 sene geriye gitti Ölen Fransa lideriyle konuştuğunu öne sürdü

'GAF MAKİNESİ' BİDEN

Bu, daha önce kendisinden şaka yollu bir "gaf makinesi" olarak söz eden Bay Biden'ın son yüksek profilli konuşma hatasıdır.
Öte yandan uluslararası medyada kendisinden "Gaf makinesi" olarak bahsedilen Biden, son yollarda ilginç açıklamalarda da bulundu. Geçtiğimiz Haziran ayında Çin lideri Xi Jinping ile görüşen ve temasların harika gittiğini ifade eden Biden aynı gün Xi'ye 'diktatör' dedi.

Biden ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini Irak Savaşı'yla da karıştırdı ve Putin "Irak'taki savaşı açıkça kaybetti" ifadesini kullandı. Aynı ay Biden, Ukrayna'daki savaşı 2011'de sona eren Irak Savaşı'yla karıştırdı. Rusya'daki Vladimir Putin'in "Irak'taki savaşı açıkça kaybettiğini" ilan etti.