Dünya Bolsonaro destekçileri sokağa indi!

Bolsonaro destekçileri sokağa indi!

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Brezilya’da pazar günü düzenlenen seçimleri solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva’nın kazanmasının ardından Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileri sandıktan çıkan sonuçlara tepki olarak kamyonlarıyla otoyolları kapadı.

Bolsonaro destekçileri sokağa indi

BBC’nin haberine göre, ülke genelinde 342 noktada yollar trafiğe kapandı, Bolsonaro destekçileri ikisi dışındaki tüm eyalette eylemler yaptı. Eylemlerin ülke geneline yayılmasının ardından Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, polisten otoyollardaki tüm barikatları kaldırmasını isteyerek, eylem yapmaya devam eden kamyonculara yolları kapattıkları her saat için 100 bin Brezilya reali (19 bin dolar) ceza kesileceğini söyledi. Bolsonaro ise 2 gün sonra sessizliğini bozup basın toplantısı düzenledi. 2 dakika süren konuşmasında Lula’yı tebrik etmeyen Bolsonaro, destekçilerinden eylemlerini barışçıl yöntemlerle gerçekleş-tirmelerini isteyerek, “Ulaşım hakkına engel olma, kamu ve şahsi mülklere zarar verme gibi solculara ait eylemler bizim yöntemlerimiz arasında yer almaz” dedi.

Haberin Devamı

Bolsonaro’nun darbe planladığına dair iddialar bulunurken, eşi First Lady Michelle’in Bolsonaro’yu Instagram’da takip etmeyi bırakması ise dikkat çekti. Seçimin ikinci turunda oyların yüzde 50,9’unu alarak devlet başkanı seçilen Lula, görevi 1 Ocak’ta devralacak.