Dünya Bu haber içinizi ısıtacak

Bu haber içinizi ısıtacak

07.05.2013 - 11:06 | Son Güncellenme:

Amerika’nın doğu kıyılarını yaklaşık 6 ay önce vuran süper kasırga Sandy’nin yaraları sarılmaya devam ederken, New Jersey’ın Tom River ilçesinde beklenmedik bir olay yaşandı. Sandy kasırgasından sağ kurtulmayı başaran kedi olaydan yaklaşık 6 ay sonra sahibini buldu.

Bu haber içinizi ısıtacak

Porsche adlı kedinin sahibi Uranie Roberts, onu karşısında görünce şaşırıp kaldığını söyledi. Philadelphia NBC televizyon kanalına konuşan Roberts yaşadığı olayı şöyle özetledi: "Yeşil gözlerini karşımda görünce, ‘Cennetin sahibi Allahım, bu Porsche!’ diye bağırdım. Bu bir mucize." Kedisinin evinin arka çardağına bulduğunu aktaran Roberts, "Kızım ile Sandy kasırgası gelmeden uyarıları dikkate alarak evimizi boşalttık. Kedim de bizimleydi. Ancak geçici olarak taşındığımızın ilk günü kedim evden çıkıp gitti ve bir daha da dönmedi geriye." dedi. Evlerinden 8 mil uzakta bir yere geçici olarak taşındıklarını kasırgadan sonra tekrar döndüklerini aktaran Roberts, "Onca zaman sonra Porsche’nin yolunu bularak gelebilmesi hayret verici. Evi nasıl bulduğunu anlatmasını isterdim." diye konuştu.

29 Ekim 2012 tarihinde New Jersey sahillerini vuran süper kasırga Sandy, yalnızca New York ile New Jersey eyaletinde 60 milyar dolar maddi hasara ve toplamda 200'e yakın insanın da ölümüne yol açmıştı.